23.1 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Τουρισμός Φορείς

Ζαχαράκη: Ο ορεινός τουρισμός, αποτελεί μία τεράστια, μοναδική εθνική ευκαιρία ανάπτυξης

«Ο τουρισμός μας επέδειξε τρομερές αντοχές που εξέπληξαν όλους μας ευχάριστα, μας έκαναν περήφανους και απέσπασαν τον διεθνή θαυμασμό. Κάναμε τα πάντα ώστε η φιλοξενία μας – αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μας ταυτότητας – να διατηρήσει την ζεστασιά της και την αυθεντικότητά της χωρίς καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας. Και ο ελληνικός τουρισμός δεν τα κατάφερε απλώς. Θριάμβευσε». Αυτά τόνισε το απόγευμα της Παρασκευής (5/11) από το Μορφοβούνι του δήμου Λίμνης Πλαστήρα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στα πλαίσια διημερίδας με θέμα: «Ο Ορεινός Τουρισμός στη Νότια Πίνδο, στη μετά-Covid Εποχή», που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου Αντώνης Σαμαράκης. 

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να αναδειχθούν οι προοπτικές της Νότιας Πίνδου, ως ένας από τους δημοφιλείς ορεινούς τουριστικούς προορισμούς. Ταυτόχρονα να αναδειχθούν οι πολιτικές για τη δημιουργία υποδομών που θα υπηρετήσουν το στόχο της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Ζαχαράκη, η οποία παρουσίασε τις πολιτικές της κυβέρνησης για τον ορεινό τουρισμό. Μιλώντας για τις επιδόσεις του τουρισμού το καλοκαίρι, τόνισε πως σε αριθμούς και οικονομικά μεγέθη συγκρίνονται (ακόμη και ξεπερνούν ενίοτε) τα στοιχεία του 2019 – χρονιάς ρεκόρ για τον παγκόσμιο τουρισμό. Ωστόσο – σημείωσε η υφυπουργός – «το στοίχημα της επόμενης ημέρας παραμένει. Η Ελλάδα κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά το brand name της εν μέσω πανδημίας. Με πρόταγμα την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών της καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η επόμενη ημέρα όμως είναι περισσότερο απαιτητική: αποζητά το νέο, το διαφορετικό, το αυθεντικό. Η επιστροφή στην φύση, εξερεύνηση του παρθένου περιβάλλοντος και η γνωριμία με τους ανθρώπους του κάθε τόπου, φαίνεται πως είναι μία από τις κυριότερες τάσεις αυτής της επόμενης ημέρας». 

Αναφερόμενη στις πολιτικές για τον ορεινό τουρισμό, η αρμόδια υφυπουργός σημείωσε: «Ο ορεινός τουρισμός, όχι μόνον το χειμώνα, αποτελεί μία τεράστια, μοναδική εθνική ευκαιρία ανάπτυξης. Αυτό, που ίσως για εμάς εδώ είναι ήδη γνωστό, αντιλαμβάνεται πλέον έμπρακτα το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού. Για πρώτη φορά, η προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, με σημείο αναφοράς το ορεινό περιβάλλον, περιλαμβάνεται και οριοθετείται σαφώς στην εθνική μας τουριστική στρατηγική». 

«Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου, για πρώτη φορά συγκεκριμένη πρόταση για την αποτελεσματική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, βασισμένη σε καλές πρακτικές της διεθνούς πραγματικότητας και τα σύγχρονα δεδομένα. Κατόπιν, και μέχρι το τέλος του μήνα, θα συγκροτηθεί – επίσης για πρώτη φορά – ειδική ομάδα εργασίας για την κατάρτιση μίας πλήρους στρατηγικής ανάπτυξης και προώθησης του ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook 

Δείτε ακόμα

Μητσοτάκης: Εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι – Τα νέα μέτρα

N. K.

Επιστολή της Π.Ο.Ξ. – προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Ζητάει επιπλέον μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Γ. Π.

25 Μαρτίου αρχίζει η τουριστική σεζόν στη Κρήτη

Γ. Π.

Ανοίγουν σιγά – σιγά όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Γ. Π.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για να κλείσετε την χρόνια με τον καλύτερο τρόπο.

Γ. Π.

Πρωτοφανής ζήτηση εισιτηρίων από ΗΠΑ για Ελλάδα

Γ. Π.
φορτώνει....