Τουρισμός

Υψηλές πληρότητες στα καταλύματα της Κρήτης

Γεμάτα θα είναι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα αγροτουριστικά καταλύματα της Κρήτης ενώ καλές πληρότητες  θα υπάρχουν  και στα ξενοδοχεία πόλεων, κυρίως στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Σύμφωνα με το Νίκο Χαλκιαδάκη πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Ηρακλείου η εικόνα της κίνησης μοιάζει με αυτή του 2019 και θωρείται πολύ ικανοποιητική.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρατήσεων γίνεται απο ντόπιους ωστόσο θα έχουμε και μικρό αριθμό ξένων που έρχονται στην Κρήτη απο το εξωτερικό με πτήσεις μέσω Αθηνών .

Η Κορίνα Μηλιαράκη, πρόεδρος της Ενωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, ανέφερε ότι χωρίς απευθείας πτήσεις προφανώς και δεν μπορεί να έλθει μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στο νησί τον χειμώνα και σημείωσε ότι η κίνηση στηρίζεται ουσιαστικά στους Κρητικούς.

Όπως είπε οι πληρότητες θα φθάσουν το 100% όλες τις μέρες των γιορτών με μέσο χρόνο παραμονής για τα ζευγάρια, τις παρέες και τις οικογένειες  που έχουν κάνει κράτηση τις τρεις ημέρες. Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη είπε στην «Π» ότι αρκετό κόσμο θα έχει τις ημέρες των γιορτών και το Ρέθυμνο και εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η κ. Μπιρλιράκη σχολίασε ότι η φετινή κίνηση θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και κόσμο θα έχουν όχι μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και οι βίλες της περιοχής που έχουν μεγάλη ζήτηση.

Αναφορικά με τις τιμές, σημείωσε ότι  προφανώς ποικίλλουν ανάλογα με το κατάλυμα και τόνισε ότι ο καθένας  μπορεί σίγουρα  να βρει αυτό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό του.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris.gr

Δείτε ακόμα

Χάρης Θεοχάρης: «Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Γ. Π.

Στα βράχια ο τουρισμός-Πάμε για ναυάγιο;

N. K.

Στο Ισραήλ ο Βασίλης Κικίλιας για την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ 2022

Γ. Π.

Πάσχα με εσωτερικό τουρισμό και Βαλκάνιους επισκέπτες;

Γ. Π.

Οι πρώτες δηλώσεις του Παναγιώτη Αλμυράντη ως προέδρου της EHMA

Γ. Π.
φορτώνει....