Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας: “Ψίχουλα τα επιδόματα των 400€”

«Με ψίχουλα 2 επιδόματα των 400 ευρώ επιχειρεί η κυβέρνηση να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων του επισιτισμού και του τουρισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Και συνεχίζει:

«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση , τα καφέ μπαρ, τα τουριστικά γραφεία , τα γραφεία γενικού τουρισμού που είτε έλαβαν το 3μηνο επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι , είτε δεν έλαβαν τίποτα, καλούνται τώρα εφ όσον ψηφιστεί, στην Βουλή η σχετική ρύθμιση να καλύψουν τις ανάγκες τους με 800 έως 2000 ευρώ από τον Μάρτη του 2020 μέχρι να ξεκινήσουν , αν θα ξεκινήσουν να εργάζονται το καλοκαίρι του 2021. Προϋπόθεση για να λάβουν το 2μηνο αυτό είναι να έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ και να μην έχουν επιδοτηθεί από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο. Καταγγέλλουμε την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκτός των άλλων εμπαίζει τους εργαζόμενους που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν το τουριστικό εισόδημα. Είναι γελασμένοι , κυβέρνηση και κυβερνητικός συνδικαλισμός αν πιστεύουν ότι θα σταματήσουν οι αγώνες των εργαζομένων με αυτά τα ψίχουλα. Συνεχίζουμε και εντείνουμε τους αγώνες μας για εισόδημα επιβίωσης μέχρι η κυβέρνηση να υποχρεωθεί στην λήψη ουσιαστικών μέτρων οικονομικής στήριξης των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό».

Δείτε ακόμα

Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση της Εστίασης μέσω ΕΣΠΑ

Γ. Π.

Εμβολιασμός εργαζομένων για κορωνοϊό: Οδηγίες προς εργοδότες από το Υπ. Εργασίας

Ν. Π.

Μανώλης Βαρκαράκης – Πρόεδρος ξενοδόχων Αγίου Νικολάου Κρήτης: «Θα το παλέψουμε για την οικονομία της Ελλάδας ρε γαμώτο!»

Γ. Π.

‘Ένωση Ξενοδοχείων Κρήτης: Ανακοίνωσαν την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τουρισμού

Ν. Π.

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τον Υπουργό Τουρισμού

Ν. Π.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Στάση αναμονής και συγκρατημένη αισιοδοξία με αδεια πορτοφόλια

Γ. Π.
φορτώνει....