Περιβάλλον

Ξενοδοχεία μελισσών και 100 χιλιάδες μελισσοκομικά φυτά από την Pafilia Property Developers

Την περιβαλλοντική της ευαισθησία και κουλτούρα αποδεικνύει η εταιρεία Pafilia Property Developers μέσα από την έναρξη συνεργασίας με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων.

 Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας για το περιβάλλον και αφορά στην ανάδειξη των ευεργετικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι μέλισσες στο οικοσύστημα και στον άνθρωπο μέσα από τη διαδικασία της επικονίασης, της γονιμοποίησης δηλαδή του άνθους για να γίνει καρπός.

Η συμμετοχή της μέλισσας στην οικολογική, περιβαλλοντική, οικονομική αλλά και αισθητική διαμόρφωση της υπόστασης του πλανήτη είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η μέλισσα είναι υπεύθυνη για  το 70% της επικονίασης, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στον εμπλουτισμό της αυτοφυούς χλωρίδας, στην προστασία των εδαφών από τη διάβρωση, στη βελτίωση των οικοτόπων και γενικότερα στη διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας. Την ίδια ώρα, συμβάλλει στην παραγωγή τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων τόνων τροφίμων ετησίως, ήτοι 35% της παγκόσμιας παραγωγής, που αντιστοιχεί στο ποσό των 153 δισεκατομμυρίων ευρώ επί της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Pafilia, Δημήτρης Ασσιώτης, η εφαρμογή καινοτόμων δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν βασικό άξονα της φιλοσοφίας της εταιρίας καθώς αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί έναντι της κοινωνίας. Εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση του για το πολύτιμο έργο του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, υπέδειξε παράλληλα ότι η Pafilia στηρίζει δράσεις που διαμορφώνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνους πολίτες και συμβάλλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες συνδράμουν στις προσπάθειες καλλιέργειας και μετάδοσης περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στην ευρύτερη κοινωνία, και ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εκστρατεία προστασίας της μέλισσας και άλλων επικονιαστών, ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, Μάριος Κωνσταντίνου, εξαίροντας τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της Pafilia.

πηγές:philenews.com & Pafospress.com

Δείτε ακόμα

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Αειφορίας του Ηρακλείου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού

Γ. Π.

Ο «πράσινος τουρισμός» είναι το μέλλον για την χώρα μας

Γ. Π.

Η πρόγνωση του καιρού για το καλοκαίρι του 2021 από τη ΕΜΥ

N. K.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και το πρόγραμμα δράσεις για το Περιβάλλον

N. K.

Τουρισμός και αγροδιατροφή στο νέο ΕΣΠΑ

Γ. Π.

Πανσέληνος Αυγούστου 2021

N. K.
φορτώνει....