15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Τουρισμός

WTM΄22 | Οι νέες τάσεις στα ξενοδοχεία

Η νέα μεγάλη τάση στα ξενοδοχεία σχετίζεται με τις πληρωμές, οι οποίες αποτελούν μέρος της τεχνολογίας επανίδρυσης των οικονομικών υπηρεσιών fintech, συζήτησαν εκπρόσωποι startup, brand και ειδικοί από το χώρο της τεχνολογίας κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της έκθεσης WTM του Λονδίνου.

Πολλές ταξιδιωτικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, επανεξετάζουν με πιο στρατηγικό τρόπο το πως οι επισκέπτες μπορούν να πληρώνουν, καθώς και σχετικά με τις ροές χρημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Πολλά καταλύματα αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τα συστήματα και τις επιχειρηματικές τους σχέσεις προκειμένου να επιτρέψουν στους επισκέπτες να πληρώνουν στο δικό τους νόμισμα, χρησιμοποιώντας τη δική τους πιστωτική κάρτα. Για παράδειγμα, επιτρέποντας στους Κινέζους επισκέπτες να πληρώνουν χρησιμοποιώντας την κινεζική τους τράπεζα.

Μια πλατφόρμα με γνώμονα την καινοτομία, η οποία μπορεί να ενδιαφέρει τους ξενοδόχους, έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης, που διοργάνωσε η Travolution. Η Pinktada είναι μια αγορά όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να “πουλήσουν” την κράτησή τους σε άλλον ταξιδιώτη, ανεξάρτητα από το ξενοδοχείο ή το αρχικό κανάλι αγοράς. Ο συνιδρυτής της, Ronald Homsy, εξήγησε ότι η πλατφόρμα είναι ένα παιχνίδι του Web3.0, κατασκευασμένη με τη χρήση blockchain. Το πλεονέκτημά της για τα ξενοδοχεία είναι ότι μπορούν να αυξήσουν τον όγκο των μη επιστρεπτέων πωλήσεων, επειδή οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να ξαναπουλήσουν το δωμάτιο μόνοι τους, οι ίδιοι, στην περίπτωση που χρειαστεί να το ακυρώσουν.

Η Phocuswire φιλοξένησε μια συνεδρία στην οποία αποκαλύφθηκε ότι οι αγορές βάσει χαρακτηριστικών (ABS) είναι μία από τις τάσεις. Το ABS επιτρέπει στα ξενοδοχεία να καθορίζουν τις τιμές τους βάσει των χαρακτηριστικών συγκεκριμένων δωματίων και των παροχών, οδηγώντας σε καλύτερα έσοδα. Ωστόσο, για να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες, τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι σε θέση όχι μόνο να αναπροσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά ενός ακινήτου, αλλά και να ενσωματώνουν αυτή την αναπροσαρμογή στη ροή αναζήτησης, αγορών και κρατήσεων, ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα λειτουργικά συστήματα είναι επίσης ευθυγραμμισμένα.

Η Sabre Hospitality Solutions, χορηγός της tech stage, έχει δεσμευτεί για το ABS και έχει κάποιους πελάτες ξενοδοχείων που το χρησιμοποιούν σήμερα. Ο αντιπρόεδρός της, Frank Trampert, χρησιμοποίησε το παράδειγμα των καμπανών δίπλα στην παραλία ή την πισίνα ως χαρακτηριστικό που τα ξενοδοχεία μπορούν να τιμολογούν διαφορετικά κατά τη διάρκεια ή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, της εβδομάδας ή της σεζόν. “Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς το ABS μπορεί να βοηθήσει τους ξενοδόχους να πωλούν “πέρα από το δωμάτιο” και να σκέφτονται σαν πωλητές λιανικής”, είπε.

Ενώ πολλοί ομιλητές επικεντρώθηκαν σε μεσομακροπρόθεσμους ορίζοντες, ορισμένοι ξενοδόχοι έχουν εστιάσει στον ρόλο της τεχνολογίας σήμερα και στον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξει την ανάκαμψη του κλάδου. Σε μια συζήτηση προς το τέλος της ημέρας, ο Markus Keller, από την Accor, είπε στο ακροατήριο ότι η τάση “εργασία από το σπίτι/εργασία από οπουδήποτε”, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα του του lockdown για τον κορωνοϊό, όχι μόνο ενσωματώθηκε στον κλάδο, αλλά αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για τις ξενοδοχειακές αλυσίδες, τις εταιρίες διαχείρισης ταξιδιών και τους τεχνολογικούς εταίρους.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες ευκαιρίες που αναδύονται ως απάντηση στον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν τα ξενοδοχεία και πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεφυρώσει αυτές τις νέες ανάγκες”, είπα ο κ. Keller.

google news

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Αθήνα:Πλατεία Κοτζιά σαν παραμύθι

N. K.

Στη 2η θέση η Ελλάδα στους κορυφαίους πολυτελείς προορισμούς

Γ. Π.

Τουρισμός: Ποσό έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τις κρατήσεις

Γ. Π.

Γυναίκες: Η μεγάλη δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας

Γ. Π.

Αστερούσια Όρη: Ανακαλύψτε ένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της Κρήτης

Γ. Π.

Θεοχάρης στο Cnn: Είμαι αισιόδοξος αλλά πρέπει να προχωρήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού.

Γ. Π.
φορτώνει....