24.9 C
Άγιος Νικόλαος
8 Αυγούστου 2022
Food & Beverages

WSPC: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ

Το WSPC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με τον Αμερικανικό οργανισμό εκπαίδευσης κρασιών: WineScholarGuild (WSG).

Μετά από 17 χρόνια άριστης συνεργασίας με τους οργανισμούς WSET και CourtofMasterSommeliers – με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, το WSPC προχώρησε και σε μία ακόμα συμμαχία, αυτή τη φορά με το WineScholarGuild Αμερικής.

Το WSGιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη σε βάθος ανάλυση χωρών και περιοχών. Πρωταρχικός τους στόχος, η Αμερικανική αγορά όπου υπήρχε μεγάλη ανάγκη για πραγματική γνώση στα κρασιά της Γαλλίας – αν και τεράστια σε κατανάλωση γαλλικών κρασιών.      

Σήμερα, το WSG είναι σε πέντε ηπείρους και σε 35 χώρες. Τα προγράμματά τους οδηγούν σε μία ενδελεχή γνώση των χωρών: Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Το WSPC με αυτή του τη νέα συνεργασία επενδύει και προάγει την κάθετη εκμάθηση. Το WSGεξειδικεύεται στο να εμβαθύνει σε κάθε μία από τις χώρες οινοπαραγωγής που εξετάζει και καλύπτει σε βάθος την κάθε περιοχή, αναλύοντας την αμπελουργία του τόπου, τις αμπελουργικές και οινολογικές πρακτικές, τις ποικιλίες, την τοπογραφία, το κλίμα, το έδαφος, την ιστορία και τη νομοθεσία. Μάλιστα, η σε βάθος ανάλυση επιτρέπει στο WSGνα εξετάσει σπάνιες περιοχές, όπως για παράδειγμα αυτές της Γαλλίας: Jura, Savoie & Corsica, δοκιμάζοντας τυπικά κρασιά όλων των περιοχών και μάλιστα, πολλά από αυτά εξαιρετικής σπανιότητας!

Οι σπουδαστές μέσω του WSPC, σπουδάζουν απευθείας με την Αμερική και ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις τελικές τους εξετάσεις, αποκτούν την Αμερικανική Πιστοποίηση. Με την εγγραφή τους παραλαμβάνουν το εγχειρίδιο του κάθε προγράμματος, καθώς και πρόσβαση σε ένα πλούσιο διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο προσφέρει διαδραστική εκμάθηση με ασκήσεις προφοράς για την κάθε χώρα, τις περιοχές και τις ποικιλίες της, μέχρι και onlineκουίζ!

Για τη νέα αυτή συνεργασία, ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MWδήλωσε:

“Δεν υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός οργανισμός στον κόσμο που να πραγματεύεται σε τέτοια έκταση και σε τέτοιο βάθος τις Νο.1 χώρες παραγωγής κρασιού στον πλανήτη: την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπου άλλωστε είναι και οι Νο.1 σε πωλήσεις κρασιού παγκοσμίως.
Αυτή η σε βάθος γνώση είναι απαραίτητη πλέον στις μέρες μας, είτε αγοράζεις κρασί – είτε πουλάς.

Η «εξειδίκευση ανά χώρα» είναι το επόμενο βήμα για όσους εργάζονται και εμπορεύονται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης ή για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα οινοχόου. Οι σπουδαστές του WSPC, έχουν πια τη δυνατότητα να σαρώσουν όλη τη γνώση που απαιτείται από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά, καθώς και να εφοδιάσουν τον εαυτό τους τόσο ώστε να εργαστούν με επιτυχία στην ευρύτερη Τουριστική αγορά της εστίασης, της φιλοξενίας, της Κρουαζιέρας και εν γένει της HORECΑ.
Από το WSG, έχοντας πια εδραιωθεί ως έγκριτος φορέας οινικής εκπαίδευσης παγκοσμίως, έχουμε ακόμα να περιμένουμε πολλά και όμορφα πράγματ
α!

Μάθετε περισσότερα εδώ

WSPC

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Facebook και στο Twitter

Δείτε ακόμα

Πρόπολη: Ένα ισχυρό αντιβιοτικό της Φύσης.

Μ. Τ.

Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2021

N. K.

Συνταγές με ρίζες στην Μινωική εποχή και το σήμα “Κρητικές γεύσεις”

Ν. Π.

Την “τιμητική” της η γαστρονομία της Κρήτης

Ν. Π.

Φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής στο Χονγκ Κονγκ

N. K.

Δύο ελληνικά μπαρ στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2021

Γ. Π.
φορτώνει....