21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Food & Beverages

Wine Professional & Sommelier Course@ Αθήνα 2021-2022

Το πετυχημένο Wine Professional & Sommelier Course ξεκινά τον Νοέμβριο του 2021 στην Αθήνα και γίνεται το εργαλείο για κάθε επίδοξο επαγγελματία που θέλει να ανταπεξέλθει στις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, με σκοπό η διεύρυνση των γνώσεων του και των δεξιοτήτων του να αποτελέσουν «όπλο» στην συγκεκριμένη αγορά, με πιστοποίηση Sommelier ή Wine Professional.

Η θεματολογία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει γευσιγνωσία, διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, service-Οινοχοΐα, συνδυασμό φαγητού- κρασιού, αποστάγματα, marketing-πωλήσεις.

Συνοπτικά το πρόγραμμα θα διεξαχθεί ως εξής:
Έναρξη: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021
Λήξη: Τρίτη 15 Μαρτίου 2022
Ημέρες σεμιναρίων: κάθε Τρίτη & Πέμπτη
Ώρες σεμιναρίων:
1o τμήμα μεσημεριανό: 13.30 – 16.30
2ο τμήμα βραδινό: 19.00 – 22.00

Ημερομηνίες & Θεματολογία:
Τρίτη 2 & Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λπ.)
Τρίτη 9 & Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 Μυστικά της Γευσιγνωσίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 16 & Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 23 ,Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου  & Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 Γαλλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 7, Πέμπτη 9 & Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 Ιταλικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 11 & Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022  Αμπελώνες Νέου Κόσμου (Δοκιμή κρασιών)
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022  Ενισχυμένα κρασιά από όλο τον κόσμο
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 Αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο
Τρίτη 25, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου & Τρίτη 1 & Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 Ελληνικός Αμπελώνας (Δοκιμή κρασιών)
• Βάση της πιστοποίησης, ο χρόνος που απαιτείται για τον Ελληνικό Αμπελώνα είναι 3 ώρες. Στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είμαστε στην Ελλάδα θα αφιερώσουμε 12 ώρες ( ένα μικρό course για τον Ελληνικό Αμπελώνα)
Τρίτη 8 & Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 Συνδυασμός φαγητού – κρασιού (Θεωρία)
Τρίτη 15, Πέμπτη 17 & Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 Αποστάγματα
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, Τρίτη 1  & Πέμπτη 3 Μαρτίου  2022 Service (Πρακτική εξάσκηση)
Τρίτη 8 & Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος
Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων-Digital wine marketing/Social Selling/Social Media Marketing

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 102 ώρες
Κόστος για παρακολούθηση όλου του Course: 1300,00 €
Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένα ανά θέμα.
Κόστος: 45,00 € / 3ωρο

Στο τέλος του course θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.
* Κατάλογος επιπλέον κόστους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
Certified Wine Professional: 148,80 €
Certified Sommelier: 148,80 €
• Κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης των συμμετεχόντων υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης του σεμιναρίου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε περίπτωση ακύρωσης τα χρήματα επιστρέφονται.
• Απαραίτητη η προπληρωμή για την κράτηση θέσης. Πληρωμή με καταβολή του αντιτίμου σε Τραπεζικό Λογαριασμό.
Απολαύστε υπεύθυνα.
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2121006520 (13.00 – 20.00), 6906663419 (13.00 – 20.00) και στα e-mail:[email protected] [email protected][email protected]

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News

Δείτε ακόμα

Προβληματισμός στην εστίαση για το νέο πλαίσιο

Γ. Π.

Η παγκόσμια αγορά κρασιού είναι αισιόδοξη

N. K.

Τροφές που μπορείτε να φάτε με ασφάλεια στην παραλία

N. K.

Οινοπαραγωγοί:Στα ύψη οι τιμές για μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, άλλα και ετικέτες κρασιού

N. K.

Ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα, έσπρωξε, έβρισε και έδιωξε έγκυο εργαζόμενή του

Γ. Π.

Τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου για το 2023

N. K.
φορτώνει....