11 C
Άγιος Νικόλαος
31 Μαρτίου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Wellness: Είναι το μέλλον στον τουρισμό;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για τουρισμό ευεξίας και ολοένα περισσότεροι ταξιδιώτες αποζητούν wellness υπηρεσίες στις διακοπές τους. Είτε έχεις υιοθετήσει ένα πιο ζεν και υγιεινό τρόπο ζωής, είτε ψάχνεις διαλείμματα ευεξίας από την «αρρωστημένη» ρουτίνα της πόλης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, εκσυγχρονίζονται και αναπτύσσονται ειδικευμένα τουριστικά προγράμματα.

Ο τουρισμός ευεξίας αφορά άτομα που ταξιδεύουν σε κάποιο μέρος, αναζητώντας ενεργά και με δική τους πρωτοβουλία δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση ή βελτίωση της προσωπικής τους υγείας και ευεξίας, και αναζητούν αυθεντικές, μοναδικές ή τοπικές εμπειρίες που δεν υπάρχουν στον τόπο κατοικίας τους.
Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις όλων των ειδών, τα spas (hotel & resort spas, day spas, beauty salons, cruise ship spas), κέντρα θαλασσοθεραπείας, ιαματικά κέντρα, health & fitness centers, σε μερικές περιπτώσεις/χώρες και τον αθλητικό τουρισμό (όχι επαγγελματικό), καθώς και όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματα ευεξίας (όπως διάφορα retreats). 

Επιπλέον, αρκετοί τουρίστες επιζητούν στις διακοπές τους να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες (περπάτημα, η ποδηλασία, το τρέξιμο ή άλλη σωματική άσκηση) και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Αυτές οι δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ τωνηλικιών 50-65 ετών. Επίσης, πολύ διαδεδομένη είναι η πραγματοποίηση θεραπειών όπως τα ιαματικά λουτρά, ο βελονισμός , η γιόγκα και το μασάζ. Ειδικότερα στη Δυτική Ευρώπη, η ζήτηση για θεραπείες ΄΄σώματος-πνεύματος΄΄ όπως είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι ανοδική. Η ευζωία ξεκινάει, λοιπόν, από ένα υγιεινό πρωινό και καταλήγει σε έναν υπέροχο ύπνο με πολλές ενδιάμεσες δραστηριότητες, όπως μία θεραπεία spa, massage, πολλά προγράμματα εκγύμνασης και διαλογισμού και ένα πλήθος δραστηριοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρίστες επιλέγουν όλο και περισσότερο να διαμείνουν σε ξενοδοχεία που προσφέρουν υγιεινά μενού, spa, γυμναστήριο και άλλες δραστηριότητες ευεξίας. Συνεπώς οι υπηρεσίες ευεξίας και οι θεραπείες προσώπου και σώματος πλέον δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τουριστικά πακέτα που τις ενσωματώνουν. Ο τουρισμός ευεξίας μπορεί να γίνει το πλεονέκτημα των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στις οποίες είναι πιο εύκολο να είμαστε δίπλα στον πελάτη σε όλη τη διάρκεια της διαμονής του, οπού με αυτό μπορούν να προσφέρουν προσωποποιημένα προγράμματα και έχουν την ευελιξία να προσαρμόζονται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών τους.  

Με τζίρο που θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη πενταετία η αγορά τουρισμού υγείας και ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το μέλλον στον τουρισμό!

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

ΕΟΤ:”Greece does have a winter” η καμπάνια για την προσέλκυση χειμερινού τουρισμού

N. K.

545 ελληνικές ακτές με Γαλάζια Σημαία το 2021 – Δείτε τη σχετική λίστα

Γ. Π.

Ηράκλειο-Προβολή της ενδοχώρας από τον Δήμο στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής του

N. K.

Ανοίγει η Ρωσία τις πτήσεις για Ελλάδα από 28 Ιουνίου

N. K.

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό

Γ. Π.

Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Κρήτη για 15 ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων

Γ. Π.
φορτώνει....