Τουρισμός

Βρετανία:“Living with Covid”.

Από μεθαύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου καταργούνται στην Αγγλία και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, όπως ενημέρωσε τη Βουλή των Κοινοτήτων ο  Μπόρις Τζόνσον.

Έτσι, ακόμη και όσοι εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα υπόκεινται στη νομική υποχρέωση της απομόνωσης. Ωστόσο, όσοι είναι θετικοί στον ιό θα εξακολουθούν να ενθαρρύνονται να μείνουν στο σπίτι.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας χωρίς να χάσουμε τις ελευθερίες μας και να διατηρήσουμε τις δυνατότητές μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε οποιαδήποτε νέα παραλλαγή, είπε ο Τζόνσον.

Καταργείται επίσης η ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένων φορέων, όπως και η υποχρέωση των εμβολιασμένων (ενηλίκων και ανηλίκων) να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ αντιγόνου επί επτά ημέρες σε περίπτωση επαφής με φορέα.

Παύει και η υποχρέωση απομόνωσης των ανεμβολίαστων στενών επαφών φορέων του ιού.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, υπάρχει πλέον “επαρκής ανοσία” στον πληθυσμό και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία των πολιτών.

Άλλωστε, οι πολίτες έχουν πλέον τα εμβόλια και τις θεραπείες ως  “πρώτη γραμμή άμυνας”.

Ο κ.Τζόνσον επισήμανε ακόμη ότι αν και η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έχουμε περάσει την κορύφωση της έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον, όπως επιβεβαιώνουν οι σταθερά βελτιούμενοι επιδημιολογικοί δείκτες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Τζόνσον από την 1η Απριλίου σταματούν τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ αντιγόνου για τους πολίτες είτε έχουν είτε δεν έχουν συμπτώματα.

Το κόστος κάλυψης αυτών των δωρεάν τεστ έφτασε τα 15,7 δισεκατομμύρια λίρες. Δωρεάν τεστ θα έχουν μόνο οι πιο ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Για τους υπόλοιπους τα τεστ θα διατίθενται έναντι αντιτίμου από τα εμπορικά καταστήματα.

Από την 1η Απριλίου καταργείται και η χρήση του πιστοποιητικού Covid εντός της χώρας.

Όμως οι Άγγλοι θα έχουν πρόσβαση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για τα διεθνή ταξίδια. Ο Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί το  Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών (PLF) μέχρι το Πάσχα.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Πηγή:tornosnews

Δείτε ακόμα

Αποθαρρύνει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν ο Μπόρις Τζόνσον

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

N. K.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Μόσχα

Γ. Π.

Ο Υπουργός Τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο: “οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά νησί, με την πρόθεση να άρουν τους σχετικούς περιορισμούς”

Γ. Π.

Πιο νωρίς από ποτέ ξεκινάει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα

Γ. Π.

CNN: Η Θεσσαλονίκη στους τοπ προορισμούς για το 2023

Γ. Π.
φορτώνει....