Τουρισμός

Βρετανία: Τον Αύγουστο η χαλάρωση των περιορισμών

Τον Αύγουστο θα μπορέσουν οι Βρετανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 150 χώρες –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η βρετανική κυβέρνηση θα εγκρίνει τη σχετική πολιτική τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά ανοίγοντας τον δρόμο για να κάνουν διακοπές οι Βρετανοί σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης αλλά και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν αναμένεται να ισχύσουν πριν από τον Αύγουστο. Και έως τότε, η λεγόμενη πράσινη λίστα, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, αναμένεται να παραμείνει μικρή. Η αναθεώρηση της λίστας θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα, όπως και 166 άλλοι προορισμοί, βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε κατ΄ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Οι λίστες του λεγόμενου συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αναθεωρηθούν την Πέμπτη, όμως οι αξιωματούχοι δεν περιμένουν κάποιες σημαντικές προσθήκες στην πράσινη λίστα.

Πηγή: moneyreview.gr

Δείτε ακόμα

Tουρισμός: Η Ολλανδία τοποθέτησε στην πορτοκαλί κατηγορία τα ελληνικά νησιά

Γ. Π.

Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Γ. Π.

Σημαντικές επαφές του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ στο Συνέδριο των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων

Γ. Π.

Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Κρήτη για 15 ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων

Γ. Π.

Βρετανία-Τέλος όλοι οι περιορισμοί για τον Covid

N. K.

Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για Κοινό Πλαίσιο Δράσης – Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Σαουδική Αραβία

N. K.
φορτώνει....