19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Τουρισμός

Βρετανία-Τέλος όλοι οι περιορισμοί για τον Covid

Την κατάργηση των λίγων μέτρων και περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ στην Βρετανία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο τέλος του μήνα, τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα αρθούν είναι και η καραντίνα για τους θετικούς στον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνεδρίαση κάθε Τετάρτη μεσημέρι, στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Boris Johnson, ανακοίνωσε την άρση των εναπομεινάντων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας για όσους βρεθούν θετικοί στον ιό σε σχετική εξέταση ανίχνευσης.

Ο κ. Johnson είπε ότι θα παρουσιάσει την πλήρη στρατηγική της κυβέρνησής του, μετά τις σχολικές διακοπές του εξαμήνου, στις 21 Φεβρουαρίου, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όσο συνεχίζονται οι ενθαρρυντικές τάσεις στα κρούσματα του κορωνοϊού και στον αριθμό των νοσηλειών, οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε προταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέτρα για τον Covid πρόκειται να λήξουν στην Αγγλία στις 24 Μαρτίου.

Τα σχέδια για την κατάργηση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν από τον Boris Johnson τον περασμένο μήνα, όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός αποκάλυψε την άρση των λεγόμενων μέτρων του σχεδίου Β, όπως η χρήση μάσκας.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έδειξαν μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Ειδικότερα, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 66.183 νέα θετικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, αριθμός μειωμένος κατά 41,1%, από τα 112.458 που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό μόλυνσης, από τις 14 Δεκεμβρίου, πριν από την έναρξη του νέου “κύματος” της πανδημίας, με την παραλλαγή Omicron.

Ωστόσο, οι θάνατοι αυξήθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε έξι ημέρες, κατά 43,4%, από 219 την ίδια ημέρα, την περασμένη εβδομάδα, σε 314 χθες.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Sajid Javid, πραγματοποίησε μια στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τον κανόνα “no jab, no job” για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης, μετά από προειδοποιήσεις ότι η εφαρμογή του θα οδηγούσε σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τις φροντίδες υγείας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις έως και 80.000 εργαζόμενοι στο NHS, που δεν έχουν εμβολιαστεί θα ήταν αντιμέτωποι με την απόλυση εξαιτίας του συγκεκριμένου μέτρου, η εφαρμογή του οποίου πήρε παράταση, όπως αποκαλύφθηκε.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Πηγή:money-tourism.gr

Δείτε ακόμα

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”

Γ. Π.

Ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών κατά την εορταστική περίοδο

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: «Ψήφος Εμπιστοσύνης στην Αθήνα, νέες πτήσεις και νέες επενδύσεις»

N. K.

Β. Κικίλιας: Ο Τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, αντισταθμίζοντας την ακρίβεια λόγω ενεργειακής κρίσης

N. K.

19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς – Τριπλασιάστηκαν οι κρατήσεις για την Ελλάδα

Γ. Π.

Ο τουρισμός στην Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο μοντέλο

Γ. Π.
φορτώνει....