Χωρίς κατηγορία

Βρετάνια: Στην πορτοκαλί λίστα και η Πορτογαλία – Καμία χώρα στο πράσινο

Ακόμη πιο αυστηρή  η Μ. Βρετανία που έθεσε ακόμη επτά χώρες στην «κόκκινη λίστα», δεν έβαλε καμία χώρα ή περιοχή στο «πράσινο» και έβαλε εκτός και την Πορτογαλία γεγονός που σημαίνει 10 ημέρες καραντίνα και δύο PCR τεστ για ταξιδιώτες

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναθεώρηση των λιστών αποσκοπεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από τις παραλλαγές του κορωνοϊού (κυρίως της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης) και να ολοκληρωθεί ομαλά ο εμβολιασμός των Βρετανών.

Στην πορτοκαλί λίστα μετατοπίστηκαν και τα νησιά Μαδέρα και Αζόρες, ενώ στην κόκκινη λίστα μετατέθηκαν 7 χώρες, οι: Αίγυπτος, Σρι Λάνκα, Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Σουδάν και το Τρινιντάντ -Τομπάγκο.

Η Πορτογαλία ήταν από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να μπουν στην πράσινη λίστα, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί να σπεύσουν να κλείσουν τουριστικά πακέτα.

Από την Τρίτη, όσοι επιστρέφουν από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε καραντίνα και να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο PCR τεστ κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο, παράταση για Ηράκλειο και Χανιά

Γ. Π.

Β. Κικίλιας για ναυάγιο Ζακύνθου: Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν

N. K.

Πανσέληνος Ιουλίου 2022-“Φεγγάρι του Ελαφιού”

N. K.

«Έξυπνο» περίπτερο που «αφηγείται» την ιστορία του νησιού δημιούργησε ο Δήμος Πάτμου

N. K.

Συγχαρητήρια από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) προς την Ελλάδα για το σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού

Γ. Π.

Περσείδες – Αύριο βράδυ και την Πέμπτη κορυφώνεται η θεαματική βροχή από «πεφταστέρια»

N. K.
φορτώνει....