Τουρισμός

TUI: Ρεκόρ όλων των εποχών φέτος για τον ελληνικό τουρισμό

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών αναμένεται να φτάσει η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την TUI, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας εξακολουθεί και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

«Ειδικά η Κρήτη οδεύει προς ένα πρωτοφανές ρεκόρ. Δεν υπάρχει κανένας τουριστικός τομέας ή προορισμός προς την Ελλάδα που να μην έχει ζήτηση αυτήν τη στιγμή», δηλώνει ο Άαγκε Ντίνχαουπτ, διευθυντής Επικοινωνίας της TUI.

Συνολικά, ο όμιλος TUI αναμένεται να φέρει περίπου 3 εκατομμύρια παραθεριστές στην Ελλάδα, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από ό,τι πριν από την πανδημία (που ήταν 2,8 εκατομμύρια).

Αναλυτικά, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί του πελατών της TUI είναι:

  1. Κρήτη
  2. Ρόδος
  3. Κως
  4. Κέρκυρα
  5. Πελοπόννησος
  6. Μακεδονία
  7. Σαντορίνη
  8. Ζάκυνθος
  9. Κάρπαθος
  10. Μύκονος.

Και οι κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται επίσης σημαντικά εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την TUI να περιμένει και φέτος ένα πολύ δυνατό φθινόπωρο. Ο Οκτώβριος ήταν ήδη από πέρυσι ένας από τους μήνες διακοπών με τις περισσότερες κρατήσεις στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο κ. Ντίνχαουπτ, η απόφαση της TUI να μεταθέσει φέτος νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα «αποδείχθηκε ορθότατη».

Προσθέτει πως και στον τομέα της κρουαζιέρας η ζήτηση για την Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται, «τα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες μας που ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες».

Τέλος, ο διευθυντής Επικοινωνίας της TUI αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μεταξύ των παραθεριστών πολυτελείας. «Τα πολυτελή ταξίδια της θερινής περιόδου είναι σχεδόν πλήρως εξαντλημένα. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν επενδύσει στις εγκαταστάσεις τους και έχουν δημιουργηθεί πολλά όμορφα θέρετρα, μάλιστα έχουν δημιουργηθεί ακόμα και εντελώς νέα.

Αυτές οι επενδύσεις αποδίδουν πλέον», καταλήγει.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

patris.gr

Δείτε ακόμα

Στο “φουλ οι μηχανές” της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για το 2023

N. K.

Τουρισμός για Όλους: Κληρώθηκαν οι 125.000 νέοι δικαιούχοι

Γ. Π.

Ξενοδόχοι: Ψάχνουν ανθρώπινο δυναμικό σε νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες

N. K.

Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής επικαιρότητας βρέθηκε η Πάτμος

Γ. Π.

Στον τουρισμό 310 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων – Στηρίζουμε τον συνεδριακό Τουρισμό

N. K.
φορτώνει....