Τουρισμός

TUI: Οι παραθεριστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τις διακοπές τους το 2021

Παρά την αβεβαιότητα, εκατομμύρια επίδοξοι παραθεριστές, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν ήδη κλείσει τα καλοκαιρινά τους ταξίδια και σκοπεύουν να αφιερώσουν σε αυτά περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις συνήθειές τους πριν την πανδημία, σύμφωνα με την TUI.

Η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία του πλανήτη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 2,8 εκατ. καταναλωτές έχουν ήδη προχωρήσει σε κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 –μείωση 44% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όμως περισσότεροι κατά πάνω από 20% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2020.

«Οι παραθεριστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τις διακοπές τους», εξηγεί, προσθέτοντας ότι τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποταμιεύσεων στο εσωτερικό της ΕΕ συνεπάγεται και μεγαλύτερη καταναλωτική δύναμη για το άμεσο μέλλον. «Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι», υποστηρίζει μιλώντας στο CNN, ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν.

Εκτός από τα εμβόλια, ο Γιούσεν υποστηρίζει ότι και τα «αξιόπιστα και φθηνά rapid τεστ» θα καταστήσουν εφικτό το άνοιγμα του τουρισμού και θα επιτρέψουν να δοθεί τέλος στις υποχρεωτικές καραντίνες.

Η TUI από την πλευρά της αναμένει οι καταναλωτές να κάνουν κρατήσεις με μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χρονιές εξαιτίας της αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε ακόμα

Δ. Φραγκάκης: «Στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα που προβάλλουν την χειμερινή Ελλάδα»

Γ. Π.

Έναρξη εργασιών της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

N. K.

Σε πέντε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου

N. K.

Σχέδιο για το πανευρωπαϊκό άνοιγμα του τουρισμού παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Γ. Π.

Σοφία Ζαχαράκη: «Αναβαθμίζουμε την τουριστική εκπαίδευση με νέες δεξιότητες και πολλαπλές ευκαιρίες για τους σπουδαστές»

N. K.

Β. Κικίλιας: Συμφωνία με την Transavia για 50% αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε σχέση με το 2019 για την επόμενη σεζόν.

N. K.
φορτώνει....