15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Ξενοδοχεία Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τουρισμός

TUI: H περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να σωθεί

“Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Friedrich Joussen, διευθυντής της TUI, στον Aaron Heslehurst του BBC

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει στόλο αεροσκαφών, κρουαζιερόπλοια και μια αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων δήλωσε, ότι οι κρατήσεις μόνο τον Μάρτιο είχαν φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να λειτουργήσει έως και το 75% του κανονικού του προγράμματος για τη θερινή περίοδο.

“Είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι”, δήλωσε ο κ. Joussen, επισημαίνοντας ότι τα  προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Η εταιρεία, η οποία οργανώνει και πουλάει διακοπές σε 180 διαφορετικές χώρες, υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε όλη τη βιομηχανία του τουρισμού, το εισόδημα μειώθηκε κατά περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, αφήνοντας περισσότερους από 62 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς εργασία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Ο οργανισμός της τουριστικής βιομηχανίας πιέζει να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια τον Ιούνιο για να σταματήσουν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, ο κ. Joussen είπε ότι αναμένει από ορισμένες χώρες να ζητήσουν από τους ταξιδιώτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν τους επιτραπεί να διασχίσουν τα σύνορα. Αν και πιστεύει ότι η απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής θα ήταν εξίσου αποτελεσματική στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Για να είναι επιτυχής αυτή η στρατηγική, είπε ότι το κόστος αυτών των δοκιμών πρέπει να μειωθεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξήσει τα προγράμματα εμβολιασμού τους τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η ήπειρος βιώνει ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων λόγο των νέων παραλλαγών του ιού.  Ωστόσο, ο κ. Joussen είναι αισιόδοξος για το καλοκαίρι.

Τον περασμένο χρόνο, η TUI αναγκάστηκε να δανειστεί δισεκατομμύρια από τη γερμανική κυβέρνηση για να παραμείνει στη ζωή. Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι μετά την κρίση, η μερικός εθνικοποιημένη εταιρεία μπορεί να αγωνιστεί και να ανταγωνιστεί τους πιο δυνατούς αντιπάλους, καθώς η βιομηχανία του τουρισμού εξελίσσεται παρά τους 12 μήνες διεθνών ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

Ο κ. Joussen είπε ότι το γερμανικό κράτος μπήκε σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, όταν η εταιρεία αγωνιζόταν να επιβιώσει και δεν μπορούσε να συγκεντρώσει χρήματα από ιδιώτες επενδυτές.

“Το Βερολίνο είναι ένας πολύ λογικός επενδυτής”, είπε, προσθέτοντας: “Η Γερμανία θα ήθελε να αποχωρήσει από το δάνειο τις TUI το συντομότερο δυνατό.”

Linkedin

Πηγή: https://www.bbc.com

Δείτε ακόμα

Επτά κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα από το Der Spiegel

Γ. Π.

Cool Living Selection | Δείτε το νέο Concept των Domes Resorts & Reserves

Γ. Π.

1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης

N. K.

Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Γ. Π.

Minos Beach Art Hotel: Βουτήξαμε στην ιστορία και τον πολιτισμό στο ξενοδοχείο κόσμημα του Αγίου Νικολάου

Γ. Π.

Metaxa Hospitality Group: Διοργανώνει και φέτος ανοιχτές «Ημέρες Καριέρας»

Γ. Π.
φορτώνει....