Τουρισμός

Τουρκία: Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού οι Βρετανοί ταξιδιώτες

Ένας «πόλεμος με όλα τα μέσα» έχει ξεκινήσει από τις χώρες της Μεσογείου που κάνουν φέτος αγώνα δρόμου για να προσελκύσουν τουρίστες το καλοκαίρι. Σε αυτή την κούρσα, η Τουρκία προαναγγέλλει άνοιγμα των συνόρων στους Βρετανούς ταξιδιώτες χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Εσρόι ανακοίνωσε την πρόθεση της Τουρκίας σκοπεύει να δεχτεί ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι χωρίς να απαιτεί πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού. Προτεραιότητα δίνεται στους υπαλλήλους σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις για την επερχόμενη τουριστική περίοδο..

Τέλος, αφήνει κι ένα ακόμη παράθυρο ανοιχτό, καθώς επισημαίνει ότι μετά τις 15 Απριλίου, η Τουρκία θα επανεξετάσει την κατάσταση, για να αποφασίσει εάν η χώρα θα συνεχίσει να απαιτεί αρνητικά τεστ PCR από Βρετανούς πολίτες που εισέρχονται σε αυτήν.

Ενώ και στην Ελλάδα τον Μάϊο, αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πολιτών που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, καθώς και των ευπαθών ομάδων και με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η κυβέρνηση εξετάζει και αξιολογεί τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, ανέφερε ο Θανάσης Κοντογεώργης,ΓΓ Συντονισμού  για το υπουργείο Υγείας.

Η Άγκυρα γνωρίζει ότι, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο στόχος είναι έως τις 15 Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση 32 εκ. πολίτες, δηλαδή όλοι όσοι είναι 50 και άνω.

Επιπλέον, στους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία προσφέρεται ένα ειδικό πακέτο ασφάλισης, από μόλις 15 € (12 £).

Αυτό καλύπτει τα σχετικά έξοδα Covid-19 και περιλαμβάνει :

  • έξοδα θεραπείας,
  • φαρμακευτικής αγωγής,
  • επείγουσα περίθαλψη που ενδέχεται να προκύψει εάν μεταφερθούν  σε ένα κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα

Χανιά: προετοιμάζονται για τη φιλοξενία συνταξιούχων

N. K.

Κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Γ. Π.

Tουρισμός: Έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες

Γ. Π.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Σερβία

Γ. Π.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου συζήτησαν στο Λονδίνο ο Υπουργός Τουρισμού με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών

Γ. Π.

Νέες ακυρώσεις και αναβολές πτήσεων από EasyJet, Tui, Jet2 και Ryanair

Γ. Π.
φορτώνει....