27.1 C
Άγιος Νικόλαος
10 Αυγούστου 2022
Τουρισμός

Τουρισμός:Με υψηλές πληρότητες η Κρήτη

Εχει εκτοξευθεί φέτος ο τουρισμός στην Κρήτη κι όποιος δεν έχει κόσμο, μάλλον κάτι δεν κάνει καλά και πρέπει να το ψάξει”. Αυτό είπε στην “Π” η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη, επισημαίνοντας ότι οι πληρότητες είναι πάρα πολύ υψηλές και αυτός ο “χείμαρρος” τουριστών, μεταξύ αυτών και πολλοί Αμερικανοί, κυκλοφορούν στην αγορά, τρώνε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες και ψωνίζουν στα μαγαζιά, ενοικιάζουν αυτοκίνητα, κάνουν εκδρομές.

“Οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα καλές, όχι μόνο τον μήνα αυτό αλλά και τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και εκτός απροόπτου και τον Οκτώβριο”, είπε η κ. Μπιρλιράκη, επισημαίνοντας ότι πολύ κόσμο δεν έχουν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και τα airbnb.

H ίδια ανέφερε ότι οι φετινές τιμές των πακέτων είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2019, ωστόσο τα συμβόλαια του  2023 κλείνονται με αυξήσεις της τάξης του 10%-20%.

Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη
Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη

“Αυτό που επιζητούμε είναι να προσφέρουμε ένα καλό επίπεδο υπηρεσιών και να πληρωνόμαστε γι’ αυτό. Να μην κατεβάζουμε ξαφνικά τις τιμές, ούτε να τις εκτοξεύουμε, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Χρειάζεται σταθερότητα, σχεδιασμός, ποιότητα, σημείωσε προσθέτοντας ότι η Κρήτη συγκαταλέγεται στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς του Value for money.

H αντιδήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν καταλύματα όλων των κατηγοριών, για όλα τα πορτοφόλια και είπε ότι σήμερα η μέση τιμή για ένα δίκλινο με πρωινό φθάνει τα 100 ευρώ.

Φυσικά οι τιμές αυξάνονται ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος, τις υπηρεσίες που προσφέρει.

“Έχουμε και αρκετούς Έλληνες”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι πολλοί είναι έτοιμοι να θυσιάσουν άλλα πράγματα για να κάνουν έστω και λίγες ημέρες διακοπές με τις οικογένειές τους.

“Η Κρήτη προσφέρεται για όλους”, είπε η κ. Μπιρλιράκη.

“Αναμφισβήτητα έχουμε πολύ τουρισμό”, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος εκτιμά ότι αυτές τις ημέρες βρίσκονται για διακοπές στο νησί περίπου 120.000-130.000 τουρίστες.

Κάνουμε καλύτερες τιμές στους Έλληνες, λένε οι ξενοδόχοι

Οι τιμές των καταλυμάτων στις διαδικτυακές πλατφόρμες, έχουν φτάσει στα ύψη, ωστόσο οι ξενοδόχοι λένε ότι κάνουν καλύτερες τιμές στους Ελληνες πελάτες τους.

Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης

“Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, παραδοσιακά κάνει εκπτώσεις της τάξης του 10%-15%, στους Ελληνες πελάτες”, είπε η αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου ανέφερε ότι αν οι Ελληνες επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο στο οποίο θέλουν να κάνουν κράτηση, χωρίς να κλείσουν δωμάτιο μέσω κάποιας πλατφόρμας, θα πετύχουν συνήθως καλύτερες τιμές.

“Στα πακέτα ισχύουν οι τιμές του 2019, αλλά στις on line κρατήσεις, οι τιμές τώρα είναι αυξημένες κατά 15%, είπε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

patris.gr

Δείτε ακόμα

Ολυμπία Αναστασοπούλου: Συμμετοχή σε ημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA)

N. K.

Times: Η Ελλάδα μελετά να ανοίξει τα σύνορα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς από τον Μάιο

Γ. Π.

ΙΝΣΕΤΕ: Άμβλυνση εποχικότητας και περιφερειακή επέκταση του τουρισμού με στόχο τα 27 δισ. ευρώ έως το 2030

Γ. Π.

Ανοίγει ο Τουρισμός 14 Μαϊου με σύνθημα “All you want is Greece “

N. K.

Πρόεδρος ΠΟΕΕΤ: Το 2023 οι κενές θέσεις στον τoυρισμό θα είναι 100.000

Ν. Π.

Ο παγκόσμιος τουρισμός ανέκαμψε τον Ιούλιο – Παραμένει μακριά από το επίπεδο του 2019

Γ. Π.
φορτώνει....