18.2 C
Άγιος Νικόλαος
1 Δεκεμβρίου 2022
Τουρισμός Φορείς

Tουρισμός: Ξεπερνούν τα 18 δισ τα έσοδα για το 22 – Αισιοδοξία για το 23

Τα 18 δισ. ευρώ υπολογίζεται πως έχουν ήδη ξεπεράσει τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό φέτος, όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του ετήσιου συμβουλίου προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 37ης Philoxenia. «Η Τράπεζα της Ελλάδος βγάζει ως γνωστόν κάθε Μάρτιο τα επίσημα στοιχεία για τη χρονιά που προηγείται, αλλά νομίζω πως από τον στόχο που έβαλε το υπουργείο Οικονομικών για (έσοδα) 15 δισ. ευρώ, είμαστε ήδη 3 δισ. πάνω και θα δούμε πού θα καταλήξει το “κοντέρ”» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε πως η Ελλάδα κατατάσσεται στα κορυφαία brands του τουρισμού παγκοσμίως και είναι «η χώρα που αγαπά όλος ο πλανήτης». Επισήμανε ακόμα ότι παρότι το 2023 οι δυσκολίες συνεχίζονται, αφού -μεταξύ άλλων- εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ωστόσο τα μηνύματα από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως η WTM του Λονδίνου, είναι «και πάλι ισχυρά» γενικά για τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αλλά και ειδικά για τη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Αισιοδοξία για το 2023

Αισιοδοξία εμπνέει στους φορείς του τουρισμού η καλή πορεία του 2022, με τους πιο αισιόδοξους να προβλέπουν ότι η διεθνής οικονομική συγκυρία και ο πόλεμος δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν τη «φόρα» που έχει πάρει ο κλάδος. Βέβαια οι προκλήσεις, τόσο για φέτος όσο και για του χρόνου, δεν εκλείπουν, παρόλο που το στοίχημα, τουλάχιστον στο σκέλος των δημοσίων εσόδων, δείχνει να επιτυγχάνεται και με το παραπάνω το 2022.

«Η δυναμική του ΄22 μας κάνει αισιόδοξους και για το ΄23 και τα προμηνύματα είναι θετικά όπως αποδείχθηκε και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, κατά την χθεσινή ομιλία του στο Συμβούλιο Προέδρων Ενώσεων – Μελών της ΠΟΞ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι «οι αβεβαιότητες παραμένουν και οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι τα δημόσια έσοδα ενισχύονται φέτος από την πορεία του τουρισμού δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα λύθηκαν. «Όταν πέφτουν πύραυλοι μέσα στην Ευρώπη κι όταν ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά που πιέζονται για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές βιοτικές ανάγκες τους, αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Ν. Π.

ΟΑΕΔ-Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό.

N. K.

Ξάνθη: Διήμερο Διακρατικό Συνέδριο «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας»

Ν. Π.

Το νέο Συμβούλιο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου – Πρόεδρος ο Ν. Κρομμύδας

Γ. Π.

Ανακαλύψτε την πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης (video)

Ν. Π.

Άνοιξε τις πόρτες του το Domes of Corfu Autograph Collection

Γ. Π.
φορτώνει....