Τουρισμός

Τουρισμός: Όλα θα κριθούν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου

Στα μέσα Μαΐου θα ανοίξει περίπου το 20% των ξενοδοχείων ενώ μέχρι τέλη Ιουνίου, προβλέπεται να έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία

Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι ελάχιστες, αντιθέτως οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν τον μήνα Σεπτέμβριο. Παράγοντες του χώρου να εκτιμούν πως και αυτή τη χρονιά ο τουρισμός θα δουλέψει περισσότερο με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Όπως εξηγούν, οι επισκέπτες κρατούν στάση αναμονής, μέχρι να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και να ισχύσουν όσο γίνεται λιγότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τόσο στις χώρες προέλευσης, όσο και στους τελικούς προορισμούς.

‘Oλοι συμφωνούν ότι τα βασικά «κλειδιά» για τη νέα σεζόν είναι οι εμβολιασμοί και η «πράσινη» εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «και εφέτος θα είναι μια χρονιά έντονης αβεβαιότητας» και πως οι κρατήσεις για την Ελλάδα θα είναι όχι απλά «last minute», αλλά «last second».

Blue Palace: 13 Μαΐου, οι πόρτες μας θα ανοίξουν ξανά

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα, τα δεδομένα που διαμορφώνονται οδηγούν αρκετούς στην εκτίμηση πως ενδεχομένως από τα τέλη Μαΐου και μετά η δραστηριότητα να βελτιωθεί σημαντικά, οδηγώντας τελικά τον τουρισμό σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από το 40% του 2019. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η χρονιά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική υποτροπή της πανδημίας, αναμένεται να είναι καλύτερη από την περυσινή.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Τι προβλέπει το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» που υιοθετήθηκε από την Ευρωβουλή

Δείτε ακόμα

Νέα θητεία για τον Μιχάλη Βλατάκη στον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Κρήτης

N. K.

Τουρισμός: Σε λειτουργία διαδραστικός επιδημιολογικός χάρτης

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός – Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις – Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Γ. Π.

Tui: Στους top προορισμούς για το 2022 η Ελλάδα

Γ. Π.

Δείτε ποιες είναι οι νέες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα ταξίδια το 2023

Γ. Π.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συγκαλεί αύριο στην Αθήνα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Γ. Π.
φορτώνει....