24.3 C
Άγιος Νικόλαος
17 Αυγούστου 2022
Τουρισμός Φορείς

Τουρισμός: Οι Έλληνες τουρίστες…επέστρεψαν

Η «επιστροφή» των Ελλήνων ταξιδιωτών το 2021 στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, επανέφερε το αίσθημα αισιοδοξίας στις τοπικές κοινωνίες, έπειτα από ενάμιση σχεδόν χρόνο «σιγής» που είχε προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σ΄ αυτή την εξέλιξη βοήθησαν και τα προγράμματα επιδότησης των διακοπών των υπουργείων Τουρισμού και Εργασίας, για τα οποία υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Ενισχύουμε τον εγχώριο τουρισμό και δίνουμε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ταξιδέψουν σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά μέρη της πανέμορφης χώρας μας. 

Ειδικότερα αισθητή βελτίωση εμφανίζουν φέτος οι επιδόσεις του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού. Το πρόγραμμα, που προσφέρει διαμονή έως 4 ήμερων ή εναλλακτικά τουριστικές υπηρεσίες μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, εμφανίζει, κατά την φετινή χρονιά, ιδιαίτερα αυξημένη εξαργύρωση των παρεχόμενων voucher του σε σχέση με πέρυσι. Ετσι μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου εξαργυρώθηκαν 47.170 voucher που αντιστοιχούν σε 99.950 ωφελουμένους, ενώ οι αριθμοί για το σύνολο της χρονιάς πέρυσι ανέρχονταν μόνο σε 23.840 vouchers και 46.945 ωφελουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρατάθηκε για όλο το 2021. Σ΄αυτό εντάχθηκαν 631 νέα καταλύματα και 41 τουριστικά γραφεία ως πάροχοι, πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών κατ’ επιλογή του δικαιούχου – αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρυσι – έχουν αυξηθεί τα ποσοστά κάλυψης από το 60%, στο 80% έως και 100% ανά περίπτωση, ενώ προσφέρεται 100% κάλυψη σε άτομα με αναπηρία και επιλύθηκαν ζητήματα ως προς τους συνοδούς τους. Ακόμη το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε νέους δικαιούχους προσφέροντας 70.852 νέα vouchers σε 128.351 νέους ωφελούμενους του προγράμματος.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη οι αισθητά βελτιωμένες φετινές επιδόσεις οφείλονται αφενός στην γενικότερη μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται στην φετινή σαιζόν, στο γεγονός ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε περισσότερα καταλύμματα και στο άνοιγμα των περισσοτέρων ξενοδοχείων φέτος, καθώς και σε μια σειρά αλλαγών που επιφέραμε στο πρόγραμμα, με σκοπό την βελτίωσή του. Κυριότερα βέβαια στην διάθεση των συμπολιτών μας να ξεκουραστούν και να αποδράσουν μετά από μια μακρά περίοδο περιορισμών στις μετακινησεις, σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υφυπουργός Τουρισμού.

Ο Ελληνας τουρίστας είναι ο καλύτερος πελάτης

Ο Ελληνας τουρίστας είναι ο καλύτερος πελάτης αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, μιας περιοχής που και φέτος πρωταγωνίστησε στις ελεύσεις Ελλήνων επισκεπτών. Συγεκριμμένα το ισοζύγιο Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο νομό Μαγνησίας παραδοσιακά ήταν 65% – 35% υπέρ των Ελλήνων. Εφέτος ξεπέρασε και το 75% το ποσοστό των Ελλήνων. «Ειδικά για το διάστημα 15 Ιουλίου με 20 Αυγούστου δεν έπεφτε καρφίτσα» στα καταλύματα όπως σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος δεν παραλείπει να εστιάσει και στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία όπως εξηγεί, συμβάλλουν κι αυτά στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Facebook και στο Twitter

Δείτε ακόμα

Οι Βρετανοί κλείνουν σαν τρελοί διακοπές στην Ελλάδα

Γ. Π.

Μελέτη INΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030. Σχέδια Δράσης» | Μέρος 1ο: Τα megatrends του παγκόσμιου τουρισμού

Ν. Π.

ΑΣΤΕΚ: Το νέο αίμα του ξενοδοχειακού κλάδου

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο εργασίας “Πρώτα είδαμε τα ΜΑΤ και μετά τη διευθύντρια του υπουργού

Ν. Π.

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νέο eLearning πρόγραμμα Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ Τουρισμού

Ν. Π.
φορτώνει....