Τουρισμός

Τουρισμός: Οι αφίξεις στην Ελλάδα το 2023 πρόκειται να ξεπεράσουν ακόμη και τα επίπεδα ρεκόρ προ πανδημίας

Οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2023 πρόκειται να ξεπεράσουν ακόμη και τα επίπεδα – ρεκόρ που έφτασαν προ πανδημίας, το 2019, σημειώνει το RedaktionsNetzwerk Deutschland. Παράλληλα αναφέρεται και στην έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο.

«Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα πρόκειται φέτος να επιμηκυνθεί, ξεκινώντας νωρίτερα από ποτέ», αναφέρει το γερμανικό μέσο.

Για το 2023 ο τουριστικός κλάδος αναμένει νέο ρεκόρ

«Κατά το 2022, τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα λιγότερα από το 2019, το τελευταίο έτος πριν από την πανδημία. Για το 2023, ο κλάδος αναμένει νέο ρεκόρ. Η αρχή του έτους είναι πολλά υποσχόμενη: κατά τον Ιανουάριο σημειώθηκε αύξηση 5% στον αριθμό ταξιδιωτών που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε σύγκριση με το 2019», σημειώνει το δημοσίευμα.

ην ίδια στιγμή, όμως, υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και αλλού. «Ποιος θα στρώσει όμως τα κρεβάτια των επισκεπτών, ποιος θα τους σερβίρει πρωινό; Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι δεν έχουν ακόμη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ενώ ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα στελέχωσης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια απέλυσαν μαζικά εργαζομένους. Πολλοί βρήκαν καλύτερα αμειβόμενες, λιγότερο αγχωτικές θέσεις εργασίας σε άλλους κλάδους και δεν δείχνουν καμία διάθεση να επιστρέψουν στον τομέα των υπηρεσιών.

Φέτος προβλέπονται ακόμη και 80.000 κενές θέσεις εργασίας

Φέτος, προβλέπονται ακόμη και 80.000 κενές θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, οι εργοδότες ζητούν από την κυβέρνηση ρυθμίσεις για τη χορήγηση βίζας που θα επιτρέψουν την απασχόληση εργαζομένων από ασιατικές και βαλκανικές χώρες εκτός Ε.Ε.»

> Τουρισμός: Κρέμεται από μια κλωστή – Δυσαναπλήρωτο το έλλειμμα προσωπικού

Το ειδησεογραφικό δίκτυο εξηγεί τέλος πως «ένας από τους λόγους για την έλλειψη προσωπικού στον τομέα των υπηρεσιών είναι ο χαμηλός κατώτατος μισθός με τον οποίο αμείβονται πολλοί εργαζόμενοι», ενώ «πολλές φορές, εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα.

N. K.

Τουρισμός: Ευπρόσδεκτοι για διακοπές στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εμβολίου

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: “Μπορούμε να αγγίξουμε το 50% των τουριστών του 2019”

Γ. Π.

World Tourism Awards 2022: 11 ελληνικά ξενοδοχεία αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης

N. K.

Η Κρήτη ανάμεσα στα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου

N. K.

Βρέθηκε πως θα καλυφθούν οι 50.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Γ. Π.
φορτώνει....