24.7 C
Άγιος Νικόλαος
22 Σεπτεμβρίου 2021
Τουρισμός

Τουρισμός: Νέες ακυρώσεις της TUI – Χάνεται και ο Ιούλιος

Ακυρώσεις πτήσεων από την TUI έως τις 21 Ιουλίου

Nέα ψυχρολουσία για τον ελληνικό τουρισμό, φέρνουν οι επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων σε πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε η TUI Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι τις 21 Ιουλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων Covid.

Συγκεκριμένα, οι προορισμοί στους οποίους ακυρώνονται οι πτήσεις της TUI είναι: Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θάσος και Κρήτη (Χανιά). 

Σε μήνυμά της, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί (μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά νησιά, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη). Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ η επόμενη ενημέρωση αναμένεται στις 15 Ιουλίου».

Χάνεται και ο Ιούλιος;

Όλοι συμφωνούν ότι η μετάλλαξη Δέλτα τορπιλίζει τις όποιες ελπίδες, πως η φετινή χρονιά μπορεί στοιχειωδώς να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του τουριστικού κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα Της Ελλάδος, η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας. Η Τράπεζα αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να πιάσουμε τον στόχο ακόμα και του 40% των εσόδων του 2019. Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η σαιζόν το συγκεκριμένο σενάριο, ήταν το δυσμενές στο τραπέζι και όπως φαίνεται τείνει να επικρατήσει.

Μια έρευνα του UNWTO αναφέρει ότι το 51% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη πιστεύει ότι η επιστροφή του διεθνούς τουρισμού σε επίπεδα προ Covid αναμένεται το 2023, ενώ ένα ποσοστό 35% προβλέπει ότι θα γίνει από το 2024 και μετά. Τέλος, στην έκθεσή της, η ΤτΕ αναφέρει ότι οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021 στη χώρα μας δεν ξεπέρασαν το 13% και 10% αντίστοιχα των μεγεθών του 2019.

Τι μας οδηγεί, στο πρόωρο τέλος του ελληνικού καλοκαιριού;

Όλοι συμφωνούν ότι η μετάλλαξη Δέλτα τορπιλίζει τις όποιες ελπίδες, πως η φετινή χρονιά μπορεί στοιχειωδώς να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του τουριστικού κλάδου. Εκτός όμως της Ινδικής μετάλλαξης, φταίει:

1. Η στάση της Μ. Βρετανίας, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κλείσει τα σύνορα για τους πολίτες της και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει

2. Η απροθυμία της Ρωσίας να επιτρέψει τα ταξίδια

3. Οι καθυστερήσεις στην έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού

Θα καθυστερήσει η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Γιάννης Στουρνάρας στην έκθεσή του αναφέρει πως «οι προβλέψεις υπόκεινται σε κινδύνους, οι οποίοι σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά, η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού αποτελεί πηγή αβεβαιότητας και τυχόν επιδείνωση της πανδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποτονική τουριστική περίοδο και να καθυστερήσει την επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η κρίση που επέφερε στον τουρισμό η πανδημία δεν επιτρέπει προβλέψεις για ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης και δαπάνης στο επίπεδο του 2019 σε διάστημα μικρότερο των δύο έως τριών ετών. Αυτός είναι ο χρόνος που αναμένεται να χρειαστεί το ταξίδι αναψυχής ώστε να επιστρέψει στα αυξημένα επίπεδα ζήτησης, τόσο για την Ελλάδα όσο και διεθνώς».

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google New

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τον κλάδο του τουρισμού

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δείτε ακόμα

Άμεσα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού ζητάει με επιστολή του ο ΣΕΤΕ

Ν. Π.

Σεμινάριο κινεζικής γλώσσας για επαγγελματίες του τουρισμού

Ν. Π.

«Τουρισμός για Όλους»: 5 ή 6 Αυγούστου ξεκινά η χρήση των voucher

Ν. Π.

Στο τέλος Μαρτίου θα υπάρξει εικόνα πως θα πάει φέτος ο ελληνικός τουρισμός

N. K.

Πρόστιμο για όσους Βρετανούς ταξιδέψουν για λογούς αναψυχής στο εξωτερικό έως τον Ιούλιο

Γ. Π.

Όλα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε μισή σεζόν

Γ. Π.
φορτώνει....