26 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Δημοφιλή Τουρισμός

Τουρισμός για Όλους: Τέλος χρόνου για όσους έχουν κληρωθεί

Ενεργοποιήθηκαν τα vouchers των 150 ευρώ για τους δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» οι οποίοι αναδείχθηκαν από την κλήρωση του Ιανουαρίου.

Οι τελευταίοι κληρωθέντες προστέθηκαν στους ήδη 275.000, και κατά συνέπεια πλέον οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται σε συνολικά 400.000.

Οι δικαιούχοι από το πρόγραμμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα vouchers για τη διαμονή τους σε τουριστικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται οτι η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Για να γίνει χρέωση της κάρτας μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να υποστηρίζεται και από τη συσκευή τηλεφώνου του χρήστη.

Η ψηφιακή κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας από την ενεργοποίησή της έως και τις 30/6/2023. Η εξαργύρωση μπορεί να γίνει μόνο σε καταλύματα με έδρα την Ελλάδα, συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, σε ταξιδιωτικά γραφεία, σε καταστήματα εστίασης, σε ακτοπλοϊκά/αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια λεωφορείων, κ.λπ.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2025, υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σε χιλιάδες οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, επενδύοντας στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Έτσι, σύντομα, ενδεχομένως πριν λήξουν τα voucher θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και φέτος το πρόγραμμα ενώ θα διεξαχθεί κλήρωση από την οποία θα αναδειχτούν νέοι δικαιούχοι.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:Dnews

Δείτε ακόμα

Ρόδος: Με 41 πτήσεις τσάρτερ «ανοίγει» στις 27 Μαρτίου η σεζόν

N. K.

Ανοίγει σήμερα πειραματικά ο τουρισμός για επισκέπτες από ΕΕ και άλλες 5 χώρες

Γ. Π.

Αυξημένη η επιθυμία για ταξίδια και οι νέες τάσεις το 2021

Γ. Π.

Daily Telegraph – Οι 10 «παράδεισοι» που οι Έλληνες θέλουν να κρατούν… για τους ίδιους

Γ. Π.

Σκιάθος: Μεγάλη διαφήμιση του νησιού στα μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού

N. K.

Έναρξη από 1η Απριλίου για την αγγλική αγορά

N. K.
φορτώνει....