Τουρισμός

Τουρισμος: Εξελίξεις αναμένονται στις 7 Ιουνίου όπου και θα είναι η επόμενη αναθεώρηση της στάσης Μ. Βρετανίας

Εξελίξεις αναμένονται στις 7 Ιουνίου όπου και θα είναι η επόμενη αναθεώρηση της στάσης  Μ. Βρετανίας από τις εκεί αρχές με τις ελπίδες ωστόσο να αυξάνουν μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γραντ Σαπς ότι «σύντομα» θα ενταχθούν στην πράσινη λίστα η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Την σημασία του να βγει η χώρα μας από την πορτοκαλί λίστα του φωτεινού σηματοδότη της Μεγάλης Βρετανίας υποδεικνύουν και οι κρατήσεις που καταγράφονται από χώρες έχουν άρει τους περιορισμούς για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Γερμανία. «Μετά το ταξίδι μου στη Γερμανία αποφασίστηκε να καταργηθεί η εβδομάδα καραντίνας κατά την επιστροφή τουριστών από Ελλάδα, γεγονός που βοήθησε σημαντικά δεδομένου ότι η Γερμανία αποτελεί και μια βασική αγορά για την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. about:blank

Προσδοκίες τρέφει η χώρα μας και για την αγορά της Γαλλίας, η οποία παραδοσιακά εισφέρει μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης. Το γεγονός μάλιστα ότι ήδη από πέρυσι κατάφερε να χτίσει ένα καλό brand name στους Γάλλους τουρίστες αποτυπώνεται ήδη στις φετινές κρατήσεις. «Πέρυσι η Γαλλία έκανε καμπάνια ώστε οι πολίτες της να μείνουν εντός συνόρων. Όμως όσοι ταξίδεψαν προς τη χώρας μας,  επέστρεψαν με θετικές ιστορίες. Αυτή είναι η μαγιά για μια εκρηκτική διάθεση των Γάλλων να ταξιδέψουν αλλά και για την ισχυροποίηση του brand name της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή πρώτη σε κρατήσεις στην Γαλλία ενώ η αεροπορική εταιρία Transavia έχει αυξήσει κατά 40% τις διαθέσιμες θέσεις για Ελλάδα φέτος προσφέροντας  1.100.000 θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η αγορά της Γαλλίας θεωρείται ιδιαίτερα εποχική με τους Γάλλους να ταξιδεύουν κατά κύριο λόγο τους θερμότερους μήνες του καλοκαιριού, άρα και δεν θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην επέκταση της σεζόν η οποία θα κρίνει και το φετινό τουριστικό στοίχημα. 

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και σε σχέση με τον οδικό τουρισμό και τις αφίξεις από τα βόρεια σύνορά μας. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Τουρισμού οι ροές αναμένεται να αρχίσουν να αυξάνουν σταδιακά μετά και το κλείσιμο των σχολείων στις Βαλκανικές χώρες. 

Το στοίχημα δείχνει να κερδίζεται έναντι των ανταγωνιστών και εκτός Ευρώπης, με τους Αμερικανούς να ψηφίζουν Ελλάδα σε σχέση με τους συνήθεις δημοφιλείς προορισμούς -όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Ρώμη . Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα στοιχεία από τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τους χρήστες του αμερικανικού ιστότοπου Hopper. Βάσει αυτών, ο όγκος των κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, όπου και η πανδημία δεν είχε κάνει την εμφάνισή της. 
Συνολικά δε, οι κρατήσεις στο Hopper προς την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τους τουρίστες να αναζητούν μέρη που μπορούν να τα επισκεφθούν με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.


Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: Οι αγορές που κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι

Γ. Π.

Τουρισμός: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του 2022

Γ. Π.

Τι απέγινε το προσωπικό σε αεροδρόμια και αεροπλάνα;

Γ. Π.

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα νησιά για το 2021, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller

Γ. Π.

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τον ελληνικό τουρισμό στο επίκεντρο της συνάντησης Κικίλια-Βόζεμπεργκ

Γ. Π.

Δυο ελληνικά νησιά στο Top 10 των πιο βιώσιμων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο

Γ. Π.
φορτώνει....