21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Τουρισμός

Τουρισμός: Εκτίναξη των κρουαζιερών στην Ελλάδα

«Η δραστηριότητα της κρουαζιέρας εκτινάσσεται στην Ελλάδα», δήλωσε o εκδότης του περιοδικού Boat International, σημειώνοντας ότι έχει καταγράψει 834 μεγάλα γιοτ στις ελληνικές θάλασσες τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Για μεγάλη αύξηση των κρουαζιερών στην Ελλάδα φέτος κάνει λόγο ο εκδότης του εξειδικευμένου περιοδικού για μεγάλα γιοτ Boat International, σε δηλώσεις του στους Financial Times.

«Η δραστηριότητα της κρουαζιέρας εκτινάσσεται στην Ελλάδα», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι έχει καταγράψει 834 μεγάλα γιοτ στις ελληνικές θάλασσες τον Ιούλιο. «Είναι πολύ περισσότερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

Ασφαλής χώρα η Ελλάδα

Σύμφωνα με τους FT, ένας λόγος για την εξέλιξη αυτή ήταν ότι η Ελλάδα άνοιξε τον τουρισμό της νωρίτερα από τις άλλες μεσογειακές χώρες. Οι ξένοι τουρίστες, περιλαμβανομένων των Αμερικανών που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, ήταν καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα από τον Μάιο εφόσον ήταν εμβολιασμένοι ή είχαν αρνητικό τεστ για τον ιό.

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων θαλαμηγών ανταποκρίθηκαν, γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα θα μπορούσαν να προσελκύσουν πλούσιους τουρίστες που θα ενδιαφέρονταν να ναυλώσουν τα σκάφη τους.

Μεγάλο μέρος του στόλου των θαλαμηγών κινείται για ένα εξάμηνο στην Καραϊβική πριν στραφεί στη Μεσόγειο για το ευρωπαϊκό καλοκαίρι. Στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι μηχανοκίνητα σκάφη με επαγγελματικό προσωπικό.

«Είχαμε πάρα πολλή ζήτηση για την Ελλάδα φέτος… Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής προσφορά (για να καλύψουμε) τη ζήτηση», δήλωσε η Barbara Dawson, που είναι ανώτατο στέλεχος της εταιρείας ναύλωσης μεγάλων γιοτ της Camper & Nicholsons.

Ενας άλλος λόγος για την ελκυστικότητα της Ελλάδας είναι ότι έχει εκτεταμένη ακτογραμμή και πάνω από 220 κατοικούμενα νησιά, κάτι που οι ιδιοκτήτες των θαλαμηγών θεωρούν ότι παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με άλλους προορισμούς.

Η Ελλάδα υπέφερε στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά δεν είχε τις μεγάλες εξάρσεις, όπως της Ιταλίας , της Γαλλίας ή της Ισπανίας , αν και τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν απότομα το τελευταίο δίμηνο. «Η Ελλάδα θεωρείτο ασφαλής χώρα που τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της COVID-19, ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς πελάτες μας», δήλωσε η Dawson.

Ποιοι ναυλώνουν τις θαλαμηγούς

Η Golden Yachts, που κατασκευάζει και ναυλώνει μεγάλες θαλαμηγούς, ωφελήθηκε επίσης από την ισχυρή ζήτηση για κρουαζιέρες στην Ελλάδα. «Πέρυσι, η αγορά ήταν ο απόλυτος εφιάλτης – φέτος είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα χωρίς ναύλωση για τα 42 γιοτ μας έως το τέλος Αυγούστου», δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, John Dragnis.

«Εχουμε πελάτες υψηλού προφίλ, επιχειρηματίες, αθλητές και celebrities που ναυλώνουν τα σκάφη μας, αισθανόμενοι ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τις διακοπές τους στη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

πηγή: imerisia.gr

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: Εισπρακτικά ο Ιούνιος έχασε τον στόχο του – 35% το ποσοστό των κρατήσεων την τελευταία εβδομάδα του μήνα

N. K.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Caravan Salon, Tour Natur 2022» στο Ντίσελντορφ

N. K.

Ελλάδα vs Τουρκία για τους βρετανούς τουρίστες

Γ. Π.

Συνάντηση Β. Κικίλια-Κ. Μπακογιάννη για την ενίσχυση του τουρισμού της Αθηνας

Γ. Π.

Σκύρος:Κορυφαίος προορισμός για το τριήμερο της Αποκριάς

N. K.

Συντονιστικό Κέντρο του EuroVelo στην Ελλάδα, για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού

Γ. Π.
φορτώνει....