Δημοφιλή Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Τουρισμός: Είσοδος 80.000 μετακλητών εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Κατά το προχθεσινό Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), τέθηκε επί τάπητος η είσοδος 80.000 μετακλητών εργαζομένων στον κλάδο, από τρίτες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τα Βαλκάνια.

Τελικά το ΑΣΕ, με ένσταση που υπέβαλε η ΓΣΕΕ, κρίθηκε αναρμόδιο να αποφασίσει γι’ αυτό το ζήτημα, το οποίο παραπέμφθηκε για συζήτηση στην Εθνική Επιτροπή Εργασίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χότζογλου, «η εισροή 80.000 μετακλητών το καλοκαίρι θα αλλοιώσει το τοπίο της εργασίας τόσο σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων όσο και μισθών. Είναι προφανές ότι οι εργοδότες θα παρέχουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές με περισσότερες ώρες δουλειάς στους αλλοδαπούς, προκαλώντας προβλήματα στον ανταγωνισμό. Επίσης αν οι παροχές και οι συνθήκες δουλειάς ήταν καλύτερες, οι θέσεις θα καλύπτονταν από 80.000 Έλληνες εργαζόμενους και το ποσοστό ανεργίας θα έπεφτε κάτω από το 10% και θα απελευθερώνονταν οι τριετίες».

Σήμερα εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση η ΠΟΕΕΤ για το θέμα αυτό και για τα υπόλοιπα θέματα του κλάδου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/02/2023

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!


Με ένα απίστευτο θράσος και έναν απίστευτο κυνισμό αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους εργαζόμενους του κλάδου μας.

  • Αφού δεν επεκτείνουν την ΚΣΕΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων μειώνοντας έτσι τους μισθούς μας.
  • Αφού δεν απαντούν εδώ και 5 μήνες στο αιτημά μας για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα καταδικάζοντας μας σε φτωχοποίηση και χωρίς εισόδημα έως και το Μάιο.
  • Αφού κατήργησαν στην πράξη τα προγράμματα Μετεκπαίδευσης μιας και έχουμε φτάσει Φεβρουάριο κι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει στερώντας έτσι εκατοντάδες συναδέλφους την δυνατότητα να αποκτήσουν υπαλληλική ιδιότητα.
  • Αφού λοιπόν τα κατάφερε όλα αυτά η Κυβέρνηση είχε το ΘΡΑΣΣΟΣ να μας καλέσει την Δευτέρα 30/01/2023 σε διαβούλευση μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας για την είσοδο 80.000 μετακλητών εργαζομένων από τρίτες χώρες στον κλάδο μας.

Η παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΕ συν. Γ. Παναγόπουλου στο Α.Σ.Ε. στην κυριολεξία πάγωσε όλη την διαδικασία μιας και το Α.Σ.Ε. δεν είναι αρμόδιο να λάβει μια τέτοια απόφαση και ζήτησε να συνεδριάσει η Ανώτατη Επιτροπή Εργασίας που συνεδριάζει υπό τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

Από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, καθώς έτσι “βιάζεται” ο κλάδος μας και δημιουργούνται ανισότητες αλλά και πρακτικές δυσκολίες:

  • Με ποιους όρους αμοιβής και εργασίας θα δούλευαν αυτοί οι άνθρωποι;
  • Πως θα ασφαλίζονταν;
  • Πόση διάρκεια θα έχει η σύμβαση τους;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Αναστολές Μαΐου:Δευτέρα 19 Ιουλίου θα πιστωθούν τα χρήματα

N. K.

Τι προβλέπει το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» που υιοθετήθηκε από την Ευρωβουλή

Γ. Π.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market (WTM) 2021»

Γ. Π.

Τουρισμός: Πράσινο διαβατήριο για όλους τους Έλληνες από 1η Ιουνίου. Πώς θα ταξιδεύουμε στο εξωτερικό.

N. K.

Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Γ. Π.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν. Ηρακλείου ζητούν επέκταση του ταμείου ανεργίας

N. K.
φορτώνει....