21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Τουρισμός Φορείς

Τουρισμός: Δεν υπάρχουν «αντισώματα» για την μετάλλαξη Όμικρον

Ανησυχία επικρατεί για μία ακόμη φορά στην τουριστική αγορά, μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη,οι τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον σε ευρωπαϊκές χώρες, έχουν «παγώσει» τις κρατήσεις για την Κρήτη και όλος ο κλάδος περιμένει με κομμένη την ανάσα πως θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα.

«Είναι γεγονός ότι φτάσαμε και ξεπεράσαμε τον στόχο που είχε τεθεί», ανέφερε ο κ. Βλατάκης για τη φετινή τουριστική σεζόν που έκλεισε με θετικό πρόσημο -για τις δεδομένες συνθήκες- για τον τουρισμό του νησιού, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν πρέπει να θριαμβολογούμε, να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία».

«Η ροή των κρατήσεων και η θριαμβολογία που υπήρχε από τις εκθέσεις του Παρισιού και του Λονδίνου ανατράπηκε. Οι κρατήσεις έχουν σταματήσει και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», σημείωσε.

Ωστόσο, σημείωσε, οι τουριστικοί φορείς του νησιού προετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν από τα τέλη Μαρτίου. Άλλωστε, όπως τόνισε, η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός, απέδειξε και πέρυσι, «παρά τα άδικα, άκαιρα και όχι προς την σωστή κατεύθυνση μέτρα», ότι είναι η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Βλατάκης σημείωσε ότι το νησί είναι το «σιγουράκι» για ασφαλείς διακοπές, όμως χρειάζεται επαγρύπνηση και διαρκής δουλειά, γιατί οι πρώτες που θα ανακάμψουν μετά την πανδημία είναι ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος, που σήμερα αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα από τους εν δυνάμει επισκέπτες. «Δε είναι δυνατόν ένας τουρίστας να επιλέγει συνέχεια την ίδια χώρα και τον ίδιο τόπο για τις διακοπές του», εξήγησε.

Ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων άλλωστε διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο AQUILA ATLANTIS. Εκεί παρευρέθηκε το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με φυσική και διαδικτυακή παρουσία ,ο Περιφερειάρχης ,οι Δήμαρχοι των αμιγώς Τουριστικών περιοχών, η ηγεσία των φορέων Τουρισμού από την Αθήνα (ΣΕΤΕ & ΓΕΠΟΕΤ) και την Κρήτη, ο Δντής ΠΥ Τουρισμού Κρήτης, καθώς και οι καλύτεροι υπάλληλοι Τουριστικών γραφείων για το 2021. Στο πλαίσιο της, επισημάνθηκε η ανάγκη προστασίας των εργαζόμενων στον τουρισμό δια του εμβολιασμού, βραβεύτηκαν οι άριστοι, τιμήθηκαν οι άνθρωποι που δίνουν εαυτό στην προσπάθεια αυτή, έγινε η αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε και μπήκαν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά. Επίσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση πρωτεργατών στον Τουρισμού, με βράβευση του παλαιότερου εν ζωή Δ/ντή ξενοδοχείου της Κρήτης κου Αλέξανδρου Γούλα, ο οποίος στην ηλικία των 90 ετών παρευρέθηκε και όρθιοι οι παρευρισκόμενοι με μεγάλο σεβασμό και συγκίνηση τον χειροκρότησαν για την προσφορά του στον κλάδο.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook 

Δείτε ακόμα

HORECA 2022: Επανέρχεται δυναμικά με 500 εκθέτες!

Γ. Π.

Συνάντηση Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για θέματα του κλάδου

Γ. Π.

Τοπική Κλαδική ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

N. K.

Ανακοίνωση μορίων υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2021 – 2022

N. K.

Συνάντηση Βασίλη Κικίλια-Κινέζου Πρέσβη για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στη κινεζική αγορά

N. K.

Τουρισμος: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός φέτος για τους Γάλλους

Γ. Π.
φορτώνει....