Τοπικά Τουρισμός

Τουρισμός: Αβεβαιότητα και προβληματισμός επικρατεί και για αυτή τη σεζόν στην Κρήτη

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου κ. Μανόλης Βαρκαράκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το άνοιγμα της σεζόν και πολύ περισσότερο για την πορεία της το φετινό καλοκαίρι αφού όπως είπε όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων μηνών

Στον Άγιο Νικόλαο αυτή την περίοδο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υπήρχε “οργασμός” προετοιμασιών από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν τους ξένους επισκέπτες. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η αβεβαιότητα έχει κυριαρχήσει σε μια κοινωνία που ζει από τον τουρισμό, είτε πρόκειται για τουριστικές επιχειρήσεις, είτε εργαζόμενους σε αυτές.

Ο ρόλος των εμβολιασμών και οι αεροποικές εταιρίες

Όπως είπε ο κ.Βαρκαράκης, εδώ είναι αμφίβολο και ποιές αεροπορικές εταιρίες θα μπορούν να λειτουργήσουν για να μεταφέρουν κόσμο ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι εμβολιασμοί που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Εάν δεν υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες δεν υπάρχει και τουρισμός επεσήμανε χαρακτηριστικά με τις κρατήσεις μέχρι στιγμής να είναι μηδενικές για την Κρήτη.

Παράλληλα ζήτησε στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση και τις τράπεζες καθώς ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί επιταγές τουριστικών γραφείων από το 2019 και επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας για να γίνουν προσλήψεις εργαζομένων στον τουρισμό.

Ετοιμάζεται η Ιεράπετρα

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ.Γιώργος Βαρδάκης ο οποίος εξέφρασε και εκείνος τον προβληματισμό του για τη φετινή σεζόν ενώ όπως είπε δειλά δειλά στην Ιεράπετρα και την ευρύτερη περιοχή κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες ξεκινούν προετοιμασία.

Ευελπιστούμε είπε σε μια καλύτερη από το 2020 τουριστική χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε ακόμα

Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Στόχος μας η προσέλκυση Γάλλων εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τις σχολικές διακοπές Οκτώβριο, Χριστούγεννα, Φεβρουάριο και Πάσχα

N. K.

TUI: Έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα

Γ. Π.

“Sense the authentic Adventure”, το νέο βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για τον αθλητικό τουρισμό.

N. K.

Hilton-Προχωρά η ριζική ανακατασκευή του

N. K.

Τίτλοι τέλους για την Alitalia-Μετά από 75 χρόνια ιστορίας

N. K.
φορτώνει....