Τουρισμός

Τουρισμός: Ανεβαίνουν σταδιακά οι αφίξεις

Η αυξητική τάση στις διεθνείς αφίξεις για Κρήτη, Ρόδο, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Fraport,  σύμφωνα με τα οποία, από την 1η έως την 6η Ιουνίου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 150 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 40 χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, οι Γερμανοί συνεχίζουν και το 2021 την “παράδοση” που τους θέλει κορυφαία αγορά προσέλκυσης τουριστών για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αφιχθέντων επιβατών στη Ρόδο και την Κω, με δεύτερους προς το παρόν για τα δύο αυτά νησιά τους Πολωνούς, οι οποίοι συνεχίζουν την αυξητική τάση που παρουσίασαν την περσινή χρονιά. Αντίστοιχα, για τα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ελβετοί καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ η Μύκονος δέχεται και ένα μέρος των επισκεπτών (της τάξης του 10%) από το Κατάρ. 

Στις κορυφαίες θέσεις όλων των τουριστικών “αγορών” είναι η Κρήτη, καθώς το αεροδρόμιο Ηρακλείου κινείται πολύ υψηλά σε προτιμήσεις ως προς τον προγραμματισμό των θέσεων σε πτήσεις τσάρτερ για το επόμενο διάστημα. Αυτό το στοιχείο, όπως και η τάση για σταδιακή τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και μετά, αποτυπώνονται στα στοιχεία του “Recovery Tracker για τον ελληνικό τουρισμό” του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Ειδήσεις για τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους

Όλα τα νέα για τα ξενοδοχεία

Ειδήσεις για τον τουρισμό

Δείτε ακόμα

Σ. Ζαχαράκη: “Ενισχύουμε τον αγροτουρισμό και αναδεικνύουμε μοναδικούς προορισμούς με δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα”

N. K.

Τουρισμός: Όλα θα κριθούν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Γ. Π.

Ανοίγουν σιγά – σιγά όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Γ. Π.

Στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για την ανάταξη του τουρισμού βρίσκεται φέτος η Κρήτη

Γ. Π.

BILD: Ξεχειμωνιάστε στην Ελλάδα που δεν κάνει κρύο

N. K.

Η «έκρηξη» του τουρισμού θα φέρει την ψηφιακή προσαρμογή του κλάδου

Γ. Π.
φορτώνει....