Τουρισμός

Τουρισμός: 5 περιοχές υπό επιτήρηση για μίνι lockdown

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού. Τα τοπικά lockdown, έστω και με πιο ήπια χαρακτηριστικά από ότι έχουμε συνηθίσει είναι μονόδρομος αν περάσουν στο κόκκινο και θα ακολουθηθεί και εκεί μοντέλο Μυκόνου.

Τοπικά lockdown

Όσον αφορά τις κυβερνητικές σκέψεις για επιβολή τοπικών lockdown σε νησιά τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο» τα μέτρα θα είναι τα ακόλουθα:

  1. Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
  2. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
  3. Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
  4. Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο
  5. Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
  6. Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι μία νέα δέσμη μέτρων που θα αφορά τους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση, ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή και άλλων τοπικών lockdown

Σύμφωνα με το Mega η κυβέρνηση  εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από δύο σε τρία. Δηλαδή να κάνουν ένα ακόμη υποχρεωτικό τεστ διάγνωσης του κορονωϊού είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας  οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα.

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της ΠΟΞ

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα μέχρι κεραίας, κινδυνεύει να χαθεί η σεζόν.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε ότι «το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «σνησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από το 2020, τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τον κλάδο του τουρισμού

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δείτε ακόμα

Μελέτη INΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030. Σχέδια Δράσης» | Μέρος 1ο: Τα megatrends του παγκόσμιου τουρισμού

Γ. Π.

Κρήτη: Τα «βαριά πορτοφόλια» κάνουν ποδαρικό στην τουριστική σεζόν

Γ. Π.

Ακριβότερες έως 30% οι διακοπές στην Ελλάδα

Γ. Π.

Wines of Crete-Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

N. K.

Ελλάδα vs Τουρκία για τους βρετανούς τουρίστες

Γ. Π.

Άνοιγμα εστίασης και τουρισμού με “self test”

Γ. Π.
φορτώνει....