15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Μαρτίου 2023
Τουρισμός

Το πρώτο 6στερο resort στη Δυτική Ελλάδα

Το 2024 πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του, το Banyan Tree Varko Bay Resort, η μεγάλη τουριστική επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα της Δυτικής Ελλάδας, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της περιοχής στον τουριστικό χάρτη.

Την υλοποίηση της επένδυσης, έχει αναλάβει η ολλανδικών συμφερόντων «RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», που σχεδιάζει σε μια χερσόνησο 182 στρεμμάτων, στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς, απέναντι από τη Λευκάδα και πολύ κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλη επένδυση προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ.

Το Varko Bay Resort θα διαχειρίζεται η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Banyan Tree του μεγάλου γαλλικού ομίλου Accor.
Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών, όπου βάσει διεθνών προτύπων κατατάσσεται ως 6 αστέρων.

Το Varko Bay Resort θα διαθέτει 121 δωμάτια τύπου bungalows με 417 κλίνες και 43 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες (βίλες) με 163 κλίνες, πισίνες τόσο κοινόχρηστες, όσο και για αποκλειστική χρήση του κάθε ξεχωριστού κτιρίου, δύο εστιατόρια, δύο bars, beach bar, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (spa), κτήριο εκδηλώσεων, μαρίνα για 29 σκάφη αναψυχής, τεχνητή λίμνη, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μέχρι και ελικοδρόμιο που θα εξυπηρετεί στο έδαφος δύο ελικόπτερα ταυτόχρονα για τους πελάτες πολύ υψηλού επιπέδου στους οποίους και θα απευθύνεται.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σχεδόν όλα τα κτήρια θα είναι είτε ισόγεια, είτε διώροφα, είτε υπόσκαφα.

Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 107 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας (30 μόνιμες και 320 εποχικές).

Η έκταση που θα πραγματοποιηθεί η επένδυση βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. από τη Βόνιτσα (που έχει απόσταση 21 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας) και 36 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Η επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού νόμου, ενώ πρόσφατα πήρε το «πράσινο φως» και από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που ενέκρινε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

pelop.gr

Δείτε ακόμα

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Ευρώπη το 2021 στα World Travel Awards

N. K.

Minos Beach Art Hotel: “Mediterranean’s Leading Hotel 2020”.

N. K.

Β. Κικίλιας: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την καλοκαιρινή σεζόν, συνεχής η μάχη για μια επιτυχημένη χρονιά

N. K.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Γ. Π.

Ανοίγει ο Τουρισμός 14 Μαϊου με σύνθημα “All you want is Greece “

N. K.

Σοφία Ζαχαράκη: “Έρχονται τα επισκέψιμα Ελαιοτριβεία, Ζυθοποιεία και Τυροκομεία – Ενισχύουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού με όχημα τα προϊόντα της ελληνικής γης”

N. K.
φορτώνει....