Travel Guide Τουρισμός

Το «νέο Concorde» και άλλες απίστευτες ταξιδιωτικές καινοτομίες που έρχονται σύντομα


Από τα ταξίδια στη Σελήνη και τον Άρη, εξαιρετικά γρήγορες αεροπορικές διαδρομές και εμπειρίες ταξιδιού εικονικής πραγματικότητας – ο τουρισμός αλλάζει και αλλάζει γρήγορα. Ελάτε μαζί μας καθώς κοιτάζουμε την κρυστάλλινη σφαίρα μας και αποκαλύπτουμε πώς θα μοιάζουν οι διακοπές το 2050.

Επιστροφή υπερηχητικών επιβατικών πτήσεων

Οι υπερηχητικές πτήσεις επιβατών έληξαν το 2003 καθώς η Concorde αποσύρθηκε τόσο από την Air France όσο και από την British Airways, αλλά τώρα υπάρχει υπόσχεση επιστροφής υπερηχητικών ταξιδιών. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United ανακοίνωσε σχέδια να αγοράσει 15 νέα υπερηχητικά αεροπλάνα και να μεταφέρει επιβάτες έως το 2029. Το νέο αεροσκάφος, που ονομάζεται Overture, θα κατασκευαστεί από μια εταιρεία Boom που εδρεύει στο Ντένβερ και υπόσχεται να μεταφέρει πελάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε τρεις μισή ώρες.

Η διάταξη της καμπίνας του αεροπλάνου θα αλλάξει

Η διάταξη καμπίνας στα αεροπλάνα ήταν πάντα για τη μεγιστοποίηση του χώρου και μία από τις καινοτομίες στα φετινά Crystal Cabin Awards προτείνει την αντικατάσταση του μεσαίου διαδρόμου με μια σειρά γραφείων σε ένα στιλ καφετέριας, προσφέροντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες να εργαστούν. Η ιδέα του Coffee House Cabin από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι είναι να κάθονται τέσσερις επιβάτες σε κάθε τραπέζι και όλα τα καθίσματα να περιστρέφονται προς τα εμπρός κατά την απογείωση και την προσγείωση, ενώ τα φτερά του τραπεζιού διπλώνονται προς τα κάτω για ασφάλεια.

Airspace Cabin Vision 2030

Η εμπειρία πτήσης θα προσαρμοστεί σε κάθε επιβάτη Μια άλλη βραβευμένη ιδέα προέρχεται από την Airbus, της οποίας το Airspace Cabin Vision 2030 προσφέρει στους επιβάτες μεγαλύτερη ευελιξία και εξατομικευμένη εμπειρία πτήσης. Η καμπίνα ελεγχόμενης τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει περιστρεφόμενα καθίσματα για επαγγελματίες ταξιδιώτες, ιδιωτικά διαμερίσματα για οικογένειες, ακόμη και κουκέτες. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία επιλογών κατά την κράτηση, από διαδραστικά παράθυρα και σταθμούς εργασίας έως άνετα καθίσματα και ακόμη και έναν αθλητικό χώρο.

ηλεκτρικά αεροπλάνα
Τα ηλεκτρικά αεροπλάνα θα γεμίσουν τους ουρανούς

Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών είναι πιθανό να γίνουν συνηθισμένα έως το 2050, ιδίως για πτήσεις μικρότερων αποστάσεων. Αυτή τη στιγμή, αρκετές εταιρείες και οργανισμοί αναπτύσσουν ηλεκτρονικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων παικτών όπως η Airbus και η NASA, καθώς και εταιρείες και νεοσύστατες επιχειρήσεις μικρής κλίμακας όπως οι Eviation, magniX, Wright Electric, Electric Air και Ampaire, ακόμη και Elon Musk έχει υποδείξει σχέδια για δημιουργία ενός.

Τα αεροπλάνα διαθέτουν πανοραμικά παράθυρα, καθίσματα μασάζ, ντους ήχου και πολλά άλλα Σύμφωνα με την Airbus, τα επιβατικά αεροσκάφη του 2050 θα διαθέτουν καταστρώματα προβολής με πανοραμικά παράθυρα που προσφέρουν εκπληκτικές προβολές 360 μοιρών που μπορούν να μετατραπούν σε διαφανείς οθόνες σε μια στιγμή.


Τα συστήματα μεταφοράς Hyperloop θα μειώσουν τους χρόνους ταξιδιού.

Το πνευματικό τέκνο του Elon Musk, το Hyperloop είναι ένας «πέμπτος τρόπος μεταφοράς» που αποτελείται από σφραγισμένους σωλήνες πλησίον κενού, μέσω των οποίων οι ανυψωτικοί λοβοί μπορούν να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες. Φαινομενικά πράγματα επιστημονικής φαντασίας, στην πραγματικότητα όμως η τεχνολογία, η οποία θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους ταξιδιού, είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα. Ο Musk έχει κάνει την τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε άλλες εταιρείες να την αναπτύξουν, και η Virgin Richard του Μπράνσον προχώρησε στην πρόκληση με μεγάλη επιτυχία.

Τα ταξί και τα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα είναι παντού.

Αυτή τη στιγμή, μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις και πιο καθιερωμένες εταιρείες προσπαθούν να ξεκινήσουν την πρώτη υπηρεσία αεροπορικών ταξί στον κόσμο, και μέχρι το 2050 τα αεροπορικά ταξί Jetsons, καθώς και τα λεωφορεία, είναι πιθανό να είναι παντού. Ασφαλέστερα, φθηνότερα, καθαρότερα και πιο ολοκληρωμένα από τα συμβατικά ελικόπτερα, αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), για να τους δώσουν το σωστό τους όνομα, είναι έτοιμο να μεταμορφώσει τα ταξίδια.

Μαζί με τη διάθεση ιπτάμενων ταξί και λεωφορείων, οι τουρίστες το 2050 θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να νοικιάσουν αεροπορικές μοτοσικλέτες για να τους μεταφέρουν. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά η τεχνολογία είναι ήδη εκεί έξω. Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Lazareth έχει αναπτύξει μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα που ονομάζεται LMV 496, η οποία μπορεί να φτάσει στον αέρα για 10 λεπτά το πολύ


Τα Jet packs θα είναι πανταχού παρόντα.

Εάν τα ιπτάμενα ταξί, τα λεωφορεία και οι μοτοσικλέτες ξεπερνούν τη φαντασία του τουρίστα του 2050, τότε ένα ατομικό τζετ πακέτο αναμφίβολα θα το κάνει. Αυτή η πιο αόριστη τεχνολογία φουτουριστικών μεταφορών πιθανότατα θα είναι πανταχού παρούσα μέχρι το 2050, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της επιστημονικής φαντασίας και της ταινίας δράσης σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, πολλές προτάσεις έχουν αποτυχίες κατά τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης της Martin Aircraft, ενώ ο Γάλλος πιλότος jet pack Vince Reffet σκοτώθηκε σε εκπαιδευτικό ατύχημα στο Ντουμπάι στις αρχές Νοεμβρίου 2020.

Τα φυσικά διαβατήρια θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας εργάζονται σε ένα σύστημα που βασίζεται σε cloud και που θα επιτρέπει στους πολίτες τους να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών χωρίς φυσικό διαβατήριο και άλλες χώρες είναι πιθανό να ακολουθήσουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για το αν ξεχάσουν το ταξιδιωτικό τους έγγραφο ή να το ανανεώσουν.

Τα ρομπότ με τεχνολογία AI θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στη βιομηχανία.

Το αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία διαθέτει ένα έξυπνο ρομπότ check-in που ονομάζεται KATE, το αεροδρόμιο της Γενεύης κυκλοφόρησε το Leo, ένα bot drop bag, τα αυτοκίνητα LG καθαρίζουν το αεροδρόμιο Incheon της Νότιας Κορέας και βοηθούν τους επιβάτες, ενώ το La Guardia της Νέας Υόρκης διαθέτει ένα ρομπότ ασφαλείας που περιπολεί τον τερματικό σταθμό B. Ο Futurologist James Canton προβλέπει αυτοματοποιημένους μπάτλερ ξενοδοχείων και θυρωρείο και οι ερευνητές πειραματίζονται επί του παρόντος με τους ξεναγούς ρομπότ.

Η διερμηνεία σε πραγματικό χρόνο θα διευκολύνει την επικοινωνία .

Όπως και το φυσικό διαβατήριο, τα λεξικά και ακόμη και οι τυπικές εφαρμογές μετάφρασης θα καταστούν παρωχημένα καθώς η τεχνολογία διερμηνείας σε πραγματικό χρόνο γίνεται ολοένα και πιο εξελιγμένη. Τα σχολεία μπορούν ακόμη και να επιλέξουν να διακόψουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Αντ ‘αυτού, οι ταξιδιώτες του μέλλοντος θα μιλήσουν σε συσκευές ή θα φορούν gadget στα αυτιά τους που θα μεταφράσουν λέξεις σε μια στιγμή.

Οι πτήσεις υπό τροχιά θα είναι ρουτίνα

Οι πτήσεις υπό τροχιά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες που πληρώνουν μπορούν να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας και να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης και την εκπληκτική έκταση του χώρου για αρκετά λεπτά, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Παρόλο που οι προγραμματισμένες πτήσεις δεν έχουν συμβεί ακόμα, σίγουρα θα πρέπει να είναι ευρέως διαθέσιμες έως το 2050, όταν είναι πιθανό να είναι σχετικά προσιτές.


Ταξίδια στην τροχιά της Γης και της Σελήνης.

Η SpaceX του Elon Musk είναι ο βασικός παίκτης στον τροχιακό τουρισμό. Σε αντίθεση με τα ταξίδια υπό τροχιά, τα οποία θα είναι σύντομα, οι πτήσεις στην τροχιά της Γης θα διαρκέσουν για μέρες. Οι πρώτοι τουρίστες SpaceX θα πρέπει να διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια. Ένα εισιτήριο αναμένεται να κοστίσει σε δεκάδες εκατομμύρια. Αν και οι τιμές πιθανότατα θα έχουν μειωθεί σημαντικά έως το 2050, αυτό το ταξίδι θα εξακολουθεί να είναι απρόσιτο για πολλούς.

Ταξίδια στον Άρη.

Ενώ πολλοί ειδικοί είναι δύσπιστοι, ο Elon Musk είναι ανυπόμονος. Τα ταξίδια στον Άρη θα προσφέρονται για τους πλούσιους. Η SpaceX ελπίζει να το κάνει αυτό αναπτύσσοντας έναν στόλο τεράστιων πυραύλων Starship που θα είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμοι και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 100 άτομα ή 100 τόνους φορτίου κάθε φορά. Αν αυτό θα είναι εφικτό ή όχι θα πρέπει να το δούμε, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ένα εισιτήριο για τον Άρη δεν θα έρθει φτηνό και πιθανότατα θα περιοριστεί στους πολύ πλούσιους.


Οι διακοπές για singles θα απογειωθούν πραγματικά

Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες αυτές τις μέρες επικεντρώνονται στις οικογένειες, αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί στο μέλλον. Οι δημογραφικές και κοινωνικές αλλαγές θα σημαίνουν ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες, ιδίως εκείνοι της ηλικιακής ομάδας άνω των 60, αλλά και οι νεότεροι επαγγελματίες σε μικρότερο βαθμό, θα έχουν προτεραιότητα. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή τη μετατόπιση για να ευδοκιμήσουν.

Οι διακοπές σε εικονική πραγματικότητα θα είναι ακριβώς όπως στην πραγματικότητα

Το 2050, πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να αποφασίσουν να αποφύγουν εντελώς τα φυσικά ταξίδια και να επιλέξουν εικονικές διακοπές σε στυλ Black Mirror. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η υπολογιστική ισχύς θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να δημιουργήσει υπερ-ρεαλιστικούς εικονικούς κόσμους που να μιμείται τον πραγματικό. Ήδη, οι εικονικοί τουρίστες μπορούν να «επισκέπτονται» τουριστικά hot spot σε όλο τον κόσμο, από τον Πύργο του Άιφελ και το Ταζ Μαχάλ έως το Μανχάταν και τα Βραχώδη Όρη.

Σκεφτείτε μια περιήγηση στην πόλη της αρχαίας Ρώμης, μια πολυτελή διαμονή στην προ-Γαλλική Επανάσταση των Βερσαλλιών ή ακόμη και μια εκστρατεία στην Αρκτική ή τον Αμαζόνιο πριν από την αλλαγή του κλίματος και τη ρύπανση που είχε καταστρέψει το παρθένο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Βρετανία:“Living with Covid”.

N. K.

Έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής για παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για vouchers Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021.

Γ. Π.

Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Γ. Π.

Τουρισμός: Σε λειτουργία διαδραστικός επιδημιολογικός χάρτης

Γ. Π.

Apollo Travel Group: Θα φέρει 500.000 επισκέπτες το 2022

Γ. Π.

Η Costa Navarino καλωσορίζει τη Mandarin Oriental στην Ελλάδα

Γ. Π.
φορτώνει....