21.2 C
Άγιος Νικόλαος
21 Ιουνίου 2021
Φορείς

Το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά: Ωράριο – λάστιχο, συμβάσεις και συνδικάτα στον πάγο

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις συνδικάτων και αντιπολίτευσης, που έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα είναι η αιτία για τη «μητέρα των μαχών», δίνοντας πρόγευση με τη μαζική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στους σχεδιασμούς της.

Η χθεσινή αποκάλυψη των τελικών διατάξεων του νομοσχεδίου αναφορικά με το ελαστικό ωράριο, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα, καθώς οι προωθούμενες «πονηρές» προσθήκες σε σχέση με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, κρατούν ορθάνοιχτη την πόρτα στην κατάργηση του 8ωρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελικές διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις οποίες αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» το ευέλικτο 8ωρο θα εφαρμοστεί με δύο ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του εργαζομένου -όπως παρουσιάζεται-σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με το συνδικάτο της επιχείρησης ή δεν υπάρχει καθόλου συνδικάτο.

Πρώτον, το αίτημα για το ευέλικτο 8ωρο θα πρέπει να υποβληθεί από τον ίδιο τον εργαζόμενο και δεύτερον, θα είναι άκυρη η απόλυση εργαζόμενου επειδή αρνήθηκε πρόταση του εργοδότη για διευθέτηση του χρόνου εργασίας (σ.σ. άρα ομολογείται ότι θα υπάρξουν περιπτώσεις απολύσεων, επειδή ο εργαζόμενος δεν θα δεχθεί την πρόταση του εργοδότη για ευέλικτο ωράριο).

Συνδικαλιστές, σχολιάζοντας τις νέες πληροφορίες για τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, ανέφεραν ότι οι εργοδότες θα μπορούν να προχωρούν σε απολύσεις επικαλούμενοι άλλους λόγους και όχι τον πραγματικό, τη διαφωνία του εργαζόμενου με το ευέλικτο ωράριο, καθώς δεν θα υπάρχουν και στοιχεία που να αποδεικνύουν την εργοδοτική επιδίωξη.  

Υπενθυμίζεται, ότι με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που πρόκειται να έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες, αναβιώνει η διευθέτηση ωραρίου των ν. 1876/1990 και 3996/2011, που δεν λειτούργησε στην πράξη, επειδή προϋπέθετε συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Τώρα, το σωματείο των εργαζομένων παρακάμπτεται, επειδή ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσέρχεται σε συμφωνία μόνος του απευθείας με τον εργοδότη, με την υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Έτσι, ο εργαζόμενος θα μπορεί για μια χρονική περίοδο αυξημένης παραγωγής να εργάζεται ημερησίως έως 10 ώρες και σε άλλη χρονική περίοδο να εργάζεται αντίστοιχα λιγότερες ώρες ή να παίρνει ρεπό.

Όλα τα παραπάνω μεταφέρουν τη σημερινή διαμάχη για τον εργάσιμο χρόνο, στον 19ο αιώνα και στην τότε αντίστοιχη διαμάχη κυβερνήσεων, εργοδοτών και  εργαζομένων των ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών


Με πληροφορίες από :https://www.sofokleousin.gr

Δείτε ακόμα

ΕΚΗ: Εγκρίθηκαν ενστάσεις εποχικά ανέργων για το επίδομα

Γ. Π.

Αιτήματα του κλάδου των τουριστικών γραφείων για την οικονομική στήριξή τους

Ν. Π.

Συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators για ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας

Ν. Π.

Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης

Ν. Π.

Πρώτη επιλογή των Γερμανών η Ελλάδα για το 2021

Γ. Π.

Στ. Αρναουτάκης για την έναρξη της τουριστικής σεζόν: «Σήμερα ο τόπος μας γυρίζει σελίδα. Η Κρήτη κάνει το πρώτο καθοριστικό βήμα»

Γ. Π.
φορτώνει....