Travel Guide

Το απόλυτο Halloween πάρτυ έγινε στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Μην ξεχάσετε όταν το επισκεφτείτε, να κρατάτε σκόρδο…για παν ενδεχόμενο.

Οι ταξιδιώτες στη Ρουμανία γιορτάσαν το Halloween, στο κάστρο Bran – πιο γνωστό ως το σπίτι του ίδιου του Κόμη Δράκουλα.

Τα φαντάσματα, οι καλικάντζαροι και — ναι — οι βρικόλακες επισκέφτηκαν το κάστρο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, για τον εορτασμό του Halloween.

Κάστρο Μπραν, το πρώτο κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Ο Βλαντ Ντρακούλ Γ’ γεννήθηκε το 1431 στην Τρανσυλαβανία. Κατά τη διπλωματική συνάντηση του 1442 με τον σουλτάνο Μουράτ Β’ έπεσε σε παγίδα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, κρατώντας ομήρους εκείνον και τους γιους του. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του είδε τα οθωμανικά βασανιστήρια με την πρακτική του «παλουκώματος», την ίδια τακτική που χρησιμοποίησε αργότερα για να εκδικηθεί για το θάνατο της οικογένειάς του αλλά και για να προστατέψει την περιοχή του.

Ο μύθος από την άλλη θέλει τον Βλαντ να ζήτησε βοήθεια μέσω μαύρης μαγείας για να σώσει τόσο την οικογένεια του, όσο και τον λαό του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε βρικόλακα κατάφερε να πολεμήσει ένα μεγάλο στρατό πίνοντας του το αίμα. Περισσότερα για τη δράση του Βλαντ ως βρικόλακα μάθαμε από το βιβλίο του Στόκερ του 1897 αλλά και από μετέπειτα μεταφορές του στον κινηματογράφο.

Βλάντ Γ΄ Τσέπες

Ο άνθρωπος που έγινε διάσημος για τους φρικτούς τρόπους που διάλεγε για να σκοτώνει τους Οθωμανούς αντιπάλους του. Ένα κακό και φαύλο άνθρωπό, αλλά για την πλειοψηφία των Ρουμάνων έναν εθνικό ήρωα..

Κυβέρνησε τη Βλαχία, όπου υψώνονται τα Καρπάθια Όρη κι έζησε από το 1431 ως το 1476. Το παρωνύμιο «Τέπες» προέρχεται από τον ανασκολοπισμό που εφάρμοζε στους Οθωμανούς εχθρούς του. Κληρονόμησε τον τίτλο του Τάγματος του Δράκου που παραχωρήθηκε στον πατέρα του από τον βασιλέα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Σιγισμούνδο. Έμβλημά του υπήρξε ο δράκος κρεμασμένος από έναν σταυρό.

Η έκφραση «Δράκουλας», που σήμερα είναι πρωτίστως γνωστή ως το όνομα ενός βαμπίρ, ήταν για αιώνες γνωστή ως το προσωνύμιο του Βλαντ. Διπλωματικές αναφορές και λαϊκές ιστορίες αναφέρονταν σε αυτόν ως Δράκουλα ή Ντρακούλια ήδη τον 15ο αιώνα. Ο ίδιος υπέγραψε τις δύο επιστολές του ως «Ντραγκούλια» ή «Ντρακούλια» στα τέλη της δεκαετίας του 1470. Ντράκουλα είναι η σλαβονική γενική πτώση του Ντράκουλ, που σημαίνει «ο γιος του Ντράκουλ (ή του Δράκου)». Στη σύγχρονη ρουμανική γλώσσα, dracul σημαίνει «διάβολος», κάτι που ενέτεινε την ήδη κακή φήμη του Βλαντ.

Ο Βλαντ Γ΄ επονομάστηκε Δράκουλας (Draculea), που σημαίνει «γιος του Δράκου» ή κατά μια άλλη εκδοχή «γιος του διαβόλου» . Το όνομα του Βλαντ έγινε θρύλος και σε συνδυασμό με το περίφημο κάστρο Μπράν που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν το σπίτι του, τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ, ο οποίος δημιούργησε τον ´αιμοδιψή χαρακτήρα «Δράκουλα».

https://youtu.be/UHRcQmQ_hK0

.

Κάστρο του Ποεϊνάρι: Το πραγματικό σπίτι του Κόμη Δράκουλα

Το κάστρο Ποεϊνάρι του Κόμη Δράκουλα

Τελικά όπως αποδείχθηκε η πραγματική κατοικία του Βλαντ Ντράκουλια ήταν το απομονωμένο κάστρο Ποϊενάρι σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο πρίγκιπας Βλαντ αιχμαλώτισε τους κατοίκους μιας γειτονικής εχθρικής πόλης και τους ανάγκασε να χτίσουν το κάστρο για λογαριασμό του. Λόγω του μεγέθους και της θέσης του, το κάστρο ήταν πολύ δύσκολο να κατακτηθεί.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής επικαιρότητας βρέθηκε η Πάτμος

Γ. Π.

Solaris: Το νέο σούπερ γιοτ του Αμπράμοβιτς είναι το πιο ακριβό που ναυπηγήθηκε ποτέ

Γ. Π.

Tουρισμός: Η Ολλανδία τοποθέτησε στην πορτοκαλί κατηγορία τα ελληνικά νησιά

Γ. Π.

ΗΠΑ – Τέλος οι απαγορεύσεις για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την ΕΕ

Γ. Π.

Ρωσία: Εμβολιαστικός τουρισμός καθώς Ρώσοι αναζητούν εγκεκριμένα εμβόλια από τον Π.Ο.Υ

Γ. Π.

NUMO Ierapetra: Το Διαμάντι της νότιας Κρήτης

Γ. Π.
φορτώνει....