Τουρισμός

Την Τετάρτη οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη

Από την ερχόμενη Δευτέρα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες επανεπίστρωσης στον κεντρικό διάδρομο, οι οποίες είχαν προκαλέσει αλλαγές στα προγράμματα πτήσεων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, οι εργασίες επανεπίστρωσης με τροποποιημένη άσφαλτο έχουν ολοκληρωθεί στον κεντρικό διάδρομο.

Θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και διαγράμμισης και το έργο θα παραδοθεί προς χρήση την Κυριακή, προκειμένου από τη Δευτέρα το αεροδρόμιο να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Την Τετάρτη οι πρώτοι τουρίστες

Η αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως είπε ο αερολιμενάρχης και λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη άφιξη τουριστών, με την οποία εγκαινιάζεται η φετινή τουριστική περίοδος.

Πρόκειται για πτήση της Easy Jet από το Bristol της Αγγλίας, η οποία θα αφιχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μαρτίου, ανοίγοντας την αυλαία της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Όπως εκτίμησε ο κ. Πλιάκας, οι αφίξεις φέτος στον αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», θα ξεπεράσουν τις περυσινές, οι οποίες ήταν περισσότερες από εκείνες του 2019.

Μάλιστα, σημείωσε, πως διαθέσιμα slots για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλέον δεν υπάρχουν, «δείχνοντας» ως εναλλακτική τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της τουριστικής σεζόν, οι οποίοι, όπως είπε, είναι καλύτεροι για τους βορειοευρωπαίους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικρατούν στο νησί στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ανοίγουν σιγά – σιγά όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Γ. Π.

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19

N. K.

Αθήνα: Προορισμός για όλο το έτος, με έμφαση τους χειμερινούς μήνες

Γ. Π.

Κρήτη:Ρεκόρ αφίξεων, σε πλήρη ανάκαμψη βρίσκεται ο τουρισμός

N. K.

Τα πρώτα σποτ της καμπάνιας χειμερινού τουρισμού σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα.

N. K.

Τα ωραιότερα οδικά ταξίδια στην Ευρώπη

Γ. Π.
φορτώνει....