15.8 C
Άγιος Νικόλαος
1 Δεκεμβρίου 2021
Food & Beverages

Τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού

Τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Την έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Σερβία, Γιώργος Διακοφωτάκης, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά παραδοσιακά τυριά, όπως:
• Φέτα
• Κεφαλοτύρι
• Γραβιέρα
• Κασέρι
• Μανούρι
• Μυζήθρα
• Κασκαβάλι
• Μετσοβόνε

Το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά
Σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, “τα τυριά αποτελούν το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Το προνόμιο της Ελλάδας είναι ότι έχουμε ποιότητα στον πρωτογενή τομέα”. Πρόσθεσε δε, ότι, “αν έχουμε σωστούς κανόνες και τους τηρούμε, η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων θα είναι ένα μεγάλο ατού της πατρίδας μας, για να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια”. Εκτός από τα τυροκομικά προϊόντα, παρουσιάστηκαν κρασιά και μέλι ελληνικής παραγωγής.

Δείτε ακόμα

FOOD EXPO Digital:14-18 Ιουνίου 2021

N. K.

Σούπερ Μάρκετ: Το e shop ήρθε για να μείνει!

Μ. Τ.

«Le Beaujolais Nouveau est arrivé!», το «Beaujolais Nouveau έφτασε»

N. K.

Λ. Αυγενάκης: «Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να παίξει ρόλο στρατηγικής σημασίας στην περιφερειακή ανάπτυξη»

Γ. Π.

Το Street Food Festival έρχεται και πάλι στο Ηράκλειο

Ν. Π.

Προβληματισμός στην εστίαση για το νέο πλαίσιο

Γ. Π.
φορτώνει....