Τουρισμός

Θετικά μηνύματα από τις κρατήσεις στον τουρισμό

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Financial Times, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση κρατήσεων πτήσεων από Βρετανούς τόσο σε σύγκριση με πέρυσι (σχεδόν 40%) όσο και με το 2019.

Την ίδια στιγμή, οι πρώτοι 259 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο σήμερα με τρεις πτώσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Λονδίνο, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησης τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα λόγω της πανδημίας.

Η Ελλάδα ως γνωστό βρίσκεται σε ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί), αν και σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, αφού η πανδημία είναι σε κάμψη και αυτό φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα που δίνονται καθημερινά στην δημοσιότητα.

Βασική επιδίωξη του Μπόρις Τζόνσον είναι αφενός να στείλει ένα μήνυμα προς την Ευρώπη, ότι οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και από την άλλη θέλει να κρατήσει όσο περισσότερους μπορεί στο νησί και για οικονομικούς λόγους.

Από την άλλη βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να τα καταφέρει, δεδομένοι ότι οι Άγγλοι θέλουν να ταξιδέψουν και δεν το κρύβουν.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Τα πολυτελή θέρετρα All-Inclusive είναι ο νέος τρόπος για διακοπές με στυλ

Γ. Π.

Εμβολιασμός εργαζομένων στον τουρισμό, ισραηλινοί τουρίστες και βρετανική απαγόρευση

Γ. Π.

Ας διαγράψουμε τον Απρίλιο και από την φετινή σεζόν. Ελπίζουμε για τον Μάιο

Γ. Π.

ΥΠΑ: Παράταση έως 30 Αυγούστου αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εσωτερικού από και προς νησιωτικούς προορισμούς

N. K.

Σεπτέμβριος όπως λέμε Αύγουστος για την τουριστική κίνηση στο Λασίθι

Γ. Π.

Στ. Αρναουτάκης στο συνέδριο του Economist: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει δομήσει ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας και ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων της Κρήτης».

Γ. Π.
φορτώνει....