18.2 C
Άγιος Νικόλαος
27 Μαρτίου 2023
Ξενοδοχεία Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Tέλη Φεβρουαρίου σε Ηράκλειο και Χανιά η 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, πραγματοποίησε στις 25 Ιανουαρίου 2022, στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου, τη μηνιαία ολομέλειά του διαδικτυακά, λόγω επιβολής της γενικής αργίας στην Κρήτη αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων και καλεσμένων εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στο νησί.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Γιώργος Σφακιανάκης καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη και τους ομιλητές για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συγκεκριμένες δράσεις του ΠΣΔΞ, που αφορούν στην αναβάθμιση της προσφοράς του Συλλόγου στον τουριστικό τομέα της Κρήτης και την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων για προσφορά εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου σε Ηράκλειο και Χανιά η 1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης”. Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική διοργάνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, που γίνεται για πρώτη φορά, με την συμμετοχή πολλών ξενοδοχειακών μονάδων από όλη την Κρήτη και σκοπό έχει να φέρει σε άμεση επαφή τα Ξενοδοχεία με όσους
επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Επίσης έγινε ενημέρωση στα μέλη για ακόμα μια νέα πρωτοβουλία του ΠΣΔΞ, που θα συμβάλει στην στελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων και είναι η δημιουργία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου chm.gr, ειδικής πλατφόρμας εξεύρεσης εργασίας, όπου το ενδιαφερόμενο προσωπικό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε όλη την Κρήτη ή αν επιθυμούν να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, προκειμένου να τους αναζητήσουν τα ξενοδοχεία που έχουν αντίστοιχα κενή θέση. Η πλατφόρμα προβλέπεται να λειτουργήσει τις επόμενες μέρες παράλληλα με τις εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ιστοσελίδας.

Στην ολομέλεια ο κ. Μιχάλης Κακαρνάκης παρουσίασε την εταιρεία Al Grandi Cucine ΑΕ, που εξειδικεύεται στον τομέα μελέτης και εξοπλισμού χώρων μαζικής εστίασης, καθώς και στο κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης επαγγελματικών μηχανημάτων. Κατόπιν, ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση από τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο από το Millennium Travel, για τις τουριστικές εξελίξεις και προβλέψεις για τη σεζόν 2022. Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Άρη Στρατάκη, διευθυντή της ΠΥΤ Κρήτης για νεότερα νομοθετήματα και διατάξεις που θα ισχύσουν στον ξενοδοχειακό τομέα την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Στη συνέχεια ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας κ. Ευάγγελος Γαργανουράκης  ενημέρωσε για νέες διατάξεις που αφορούν τον τομέα του, και για τα μέτρα και τις διαδικασίες που πρέπει να λάβουν τα ξενοδοχεία για την τήρηση της ξενοδοχειακής νομοθεσίας.

Ο κ. Μανούσος Ψαρουδάκης, επικεφαλής της επιτροπής επιμόρφωσης, προέβη σε ενημέρωση για το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Συλλόγου και ανακοίνωσε τα σεμινάρια που θα διεξάγει ο σύλλογος και θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα. Ακολούθησε ενημέρωση από όλους τους επικεφαλείς επιτροπών για την πορεία του έργου τους. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Μέτρα ενίσχυσης ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της Κρήτης

Γ. Π.

ΟΑΕΔ: Αύριο, ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Γ. Π.

Το Niko Seaside Resort MGallery θα ανοίξει στις 10 Απριλίου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Γ. Π.

Πότε καταβάλλεται η έκτακτη αποζημίωση σε εποχικούς χωρίς υποχρέωση επαναπρόσληψης

Γ. Π.

Στήριξη Περιφερειάρχη Κρήτης στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ανατολικής Κρήτης

N. K.

The Gold List 2023: Τα καλύτερα ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο

Γ. Π.
φορτώνει....