26 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να ανακάμπτουν το 2023 καθώς η βιομηχανία μπαίνει σε μια νέα εποχή

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2023 προβλέπεται να ξεπεράσει τα επίπεδα ζήτησης πριν από την πανδημία, τα έσοδα, ενώ θα πλησιάσει άλλες βασικές μετρήσεις απόδοσης του 2019, σύμφωνα με την State of the Hotel Industry 2023 της American Hotel & Lodging Association.

Η έκθεση, η οποία προβλέπει ότι λειτουργικές προκλήσεις όπως οι ελλείψεις προσωπικού και οι οικονομικοί παράγοντες θα αντικαταστήσουν το COVID ως κύρια ανησυχία των ξενοδόχων, βασίζεται σε δεδομένα και αναλύσεις από την Oxford Economics και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την AHLA Platinum Partners STR, Avendra, Ecolab, Encore, και Oracle.

Τα κορυφαία ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • Τα ονομαστικά έσοδα από τα δωμάτια για το 2023 προβλέπεται να φτάσουν σε νέα ύψη αν και η ανάκαμψη των πραγματικών εσόδων πιθανότατα θα διαρκέσει αρκετά ακόμη χρόνια, οι τάσεις είναι θετικές.
  • Η ζήτηση δωματίων-νύχτων το 2023 προβλέπεται να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα
  • Το προσωπικό αναμένεται να παραμείνει μια σημαντική πρόκληση για τα ξενοδοχεία το 2023
  • Ο πληθωρισμός για ορισμένα προϊόντα που σχετίζονται με τη φιλοξενία θα συνεχίσει να κυμαίνεται από 5% έως 10% για τα επόμενα τρίμηνα.

Τρία χρόνια μετά τις άνευ προηγουμένου δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κλάδος μας λόγω της πανδημίας, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να κάνουν σημαντικά βήματα προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA, Chip Rogers. «Το 2022 είδε μια από τις πιο δυνατές καλοκαιρινές ταξιδιωτικές περιόδους όλων των εποχών και φέτος αναμένουμε τα ξενοδοχεία να φτάσουν σε νέα ύψη όσον αφορά τα έσοδα από τα δωμάτια, τη ζήτηση για διανυκτερεύσεις. Αλλά όταν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, ο κλάδος μας πιθανότατα δεν θα δει πλήρη ανάκαμψη για αρκετά ακόμη χρόνια. Ωστόσο, η απόδοση του ξενοδοχείου τείνει προς τη σωστή κατεύθυνση – σπουδαία νέα για τον κλάδο μας και τους υπαλλήλους μας, που απολαμβάνουν καλύτερες αμοιβές, περισσότερες ευκαιρίες καριέρας, ανοδική κινητικότητα και ευελιξία όσο ποτέ άλλοτε».

Την εκτίμηση ότι το 2023 θα είναι μια πολύ ισχυρή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα των εργασιών του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Συνδέσμου για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με τίτλο «Meetings in Greece: The Game Changer», που διοργανώνει ο HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων).

Μάλιστα αφού επεσήμανε οτι ο ελληνικός τουρισμός είναι ο πλέον ισχυρός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και χωρίς αυτόν η χώρα δεν θα είχε ανάπτυξη, στάθηκε στο μέτωπο του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού λέγοντας είναι σημαντικός τομέας που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στα έσοδα του τουρισμού.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έως τον Ιούνιο η προκήρυξη για τα τουριστικά καταλύματα

Γ. Π.

Τουρισμός: Απόβαση στην Κρήτη κάνουν οι μεγάλες ξένες αλυσίδες

Γ. Π.

Κρήτη: Το ένα ξενοδοχείο… “κλέβει” το προσωπικό του άλλου

Γ. Π.

Raffles The Palm Dubai: Άνοιξε τις πύλες του το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Dubai

Γ. Π.

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Επικρατείας και Τουρισμού σχετικά με τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα μίσθωσης

Γ. Π.

Costa Navarino: “Σας υποδεχόμαστε ξανά από τις 19 Μαΐου, 2021”

Γ. Π.
φορτώνει....