Travel Guide

Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη στη Γη

Τολμάτε να τα επισκεφτείτε;

Ένας αιώνια φλεγόμενος λάκκος στη μέση του Τουρκμενιστάν. Μια εκκλησία κοντά στην Πράγα φτιαγμένη από ανθρώπινα οστά. Ένα μικροσκοπικό χωριό στην Ιαπωνία όπου οι κούκλες σε φυσικό μέγεθος ξεπερνούν τους κατοίκους σχεδόν 10:1.

Μπορεί να ζούμε σε έναν μεγάλο, όμορφο κόσμο, αλλά ο πλανήτης μας έχει πολλά τρομακτικά και μυστηριώδη μέρη – μέρη που περιμένουν τον επόμενο ταξιδιώτη με νοσηρή τάση να τα επισκεφτεί. Από πάρκα αναψυχής με θέμα την κόλαση μέχρι νησιά καλυμμένα με φίδια, αυτά είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο.

Έχετε αρχίσει να ετοιμάζετε βαλίτσες η ακόμα;

Κήπος Γλυπτών Veijo Rönkkönen, Parikkala, Φινλανδία


Ο Veijo Rönkkönen ήταν κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους λαϊκούς καλλιτέχνες στη Φινλανδία, αλλά ήταν επίσης ερημικός, αρνούμενος να παρουσιάσει τα έργα του σε δημόσιους χώρους.

Αντίθετα, έχτισε τη συλλογή του με σχεδόν 500 τσιμεντένιες φιγούρες στην αυλή του σπιτιού του, δημιουργώντας τον προσωπικό του κήπο με γλυπτά. Η μεγαλύτερη έκθεση στους χώρους είναι μια ομάδα από περίπου 200 αγάλματα τοποθετημένα σε διάφορες στάσεις γιόγκα.

Αν και δεν υπάρχει κάτι προφανώς ανησυχητικό σχετικά με τα γλυπτά (υποτίθεται ότι όλα είναι αυτοπροσωπογραφίες) η συλλογή του Rönkkönen περιλαμβάνει μια σειρά από ανατριχιαστικά μεμονωμένα αγάλματα, από μια καλόγρια που κρύβεται πίσω από θάμνους μέχρι έναν άντρα με μανδύα. με μακριά, απλωμένα χέρια. Τα κακόβουλα χαμόγελα (με αξεσουάρ αληθινά ανθρώπινα δόντια) και τα μαύρα, βυθισμένα μάτια αυτών των αγαλμάτων είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να δείτε … για να μην κοιμηθείτε ποτέ ξανά ήσυχα.

Οστεοφυλάκιο Sedlec, Kutná Hora, Δημοκρατία της Τσεχίας

Το απίστευτο Οστεοφυλάκιο Sedlec είναι ένα μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται κάτω από την Κοιμητηριακή Εκκλησία των Αγίων Πάντων, γνωστή παγκοσμίως για τη μακάβρια διακόσμησή της. Πίσω στις αρχές του 1300, ένας ηγούμενος της Μονής Sedlec έφερε πίσω άγιο χώμα από την Ιερουσαλήμ και το σκόρπισε στο νεκροταφείο της εκκλησίας και ξαφνικά όλοι θέλησαν να ταφούν σε αυτό το ιερό έδαφος. Αλλά ο υπερπληθυσμός άρχισε και τα παλιά σώματα έπρεπε να τα ξεθάψουν για να δημιουργηθεί χώρος για φρέσκα πτώματα. Οι ηγούμενοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα οστά. Ένας ντόπιος Τσέχος ξυλογλύπτης ονόματι František Rint ανέλαβε το τρομακτικό έργο να οργανώσει τη συλλογή περισσότερων από 40.000 ανθρώπινων λειψάνων με έναν οπτικά εντυπωσιακό τρόπο. Οι κατασκευές από οστά περιλαμβάνουν τέσσερα κηροπήγια, ένα οικογενειακό λοφίο και πολλές σερπαντίνες οστών που κατακλύζουν την οροφή. Η πιο εντυπωσιακή, είναι πιθανώς ο τεράστιος πολυέλαιος της εκκλησίας, ο οποίος περιέχει σχεδόν κάθε οστό που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα (συν μερικά ανατριχιαστικά χερουβείμ).

Ναγκόρο, Ιαπωνία


Το Nagoro είναι ένα μικροσκοπικό ιαπωνικό χωριό με ένα πολύ αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό: έναν πληθυσμό κούκλας σε φυσικό μέγεθος που ξεπερνά τον ανθρώπινο πληθυσμό σχεδόν 10:1.

Οι κούκλες κάτοικοι είναι έργο της Tsukimi Ayano, η οποία άρχισε να φτιάχνει αντίγραφα κούκλας των γειτόνων της αφού πέθαναν ή απομακρύνθηκαν. Οι απόκοσμοι doppelgängers φαίνονται σε διάφορες θέσεις σε όλη την πόλη – ψαράδες κάθονται στην όχθη του ποταμού, μαθητές που γεμίζουν ολόκληρες τάξεις, ηλικιωμένα ζευγάρια που ξεκουράζονται σε παγκάκια έξω από κτίρια. Υπάρχουν τώρα περίπου 350 κούκλες και 27 ζωντανοί άνθρωποι (ο νεότερος είναι άνω των 50 ετών) στο Ναγκόρο, καθιστώντας το ένα ιδιόρρυθμο και κάπως τρομακτικό toyland.

Pripyat, Ουκρανία


Αν έπρεπε να έχουμε μια αφίσα για τα πιο παράξενα εγκαταλελειμμένα μέρη σε όλο τον κόσμο, τότε θα έπρεπε να ήταν το Pripyat.

Ιδρύθηκε το 1970, η πόλη είχε φτάσει σε πληθυσμό σχεδόν 50.000 μέχρι τη στιγμή που εκκενώθηκε πλήρως μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986. Το Πρίπιατ παρέμεινε μια ακατοίκητη πόλη από την εκκένωση, αν και τα κτίρια, τα έπιπλα και όλα τα άλλα σημάδια ζωής είναι ακριβώς εκεί που τα άφησαν οι πρώην πολίτες της.

Τα βιβλία μπορούν να βρεθούν στις τάξεις, οι κούκλες σε αποσύνθεση βρίσκονται εγκαταλελειμμένες σε κούνιες και οι φωτογραφίες είναι ακόμα στις θέσεις τους.

Το πιο διάσημο ορόσημο είναι η ρόδα του λούνα παρκ Pripyat – μια υπενθύμιση του τι ήταν παλιά. Και τώρα, μετά την προβολή της σειράς Τσερνομπίλ του HBO, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η τοποθεσία θα γίνει επίσημο τουριστικό αξιοθέατο.

The Door to Hell, Derweze, Τουρκμενιστάν


Ενώ ο Joss Whedon μας οδήγησε να πιστέψουμε ότι η είσοδος στην κόλαση θα μπορούσε να βρεθεί στο Sunnydale της Καλιφόρνια, ήταν στην πραγματικότητα περίπου 7.500 μίλια μακριά. Στη μέση της ερήμου Karakum στο Τουρκμενιστάν βρίσκεται η «Πόρτα στην Κόλαση», ένα όνομα που έδωσαν οι ντόπιοι σε έναν κρατήρα πλάτους 230 ποδιών που απλά δεν θα σταματήσει να καίγεται. Όταν οι Σοβιετικοί επιστήμονες άρχισαν να αναζητούν πετρέλαιο το 1971, χτύπησαν κατά λάθος ένα απόθεμα μεθανίου και η πλατφόρμα γεώτρησης κατέρρευσε, σχηματίζοντας τον κρατήρα και απελευθερώνοντας επικίνδυνο αέριο στον αέρα. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να ανάψουν τον κρατήρα για να κάψουν το μεθάνιο, δημιουργώντας μια ανωμαλία τύπου Δάντη που παραμένει αναμμένη τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια.

Κατακόμβες Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία


Από όλες τις κατακόμβες στον κόσμο, από το Σάλτσμπουργκ μέχρι το Παρίσι, καμία δεν είναι τόσο ανατριχιαστική όσο οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων της Σικελίας. Ο μακάβριος χώρος δημιουργήθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, όταν το νεκροταφείο στο μοναστήρι των Καπουτσίνων κατακλύστηκε από κόσμο. Οι θρησκευόμενοι άνδρες προορίζονταν αρχικά να είναι οι αποκλειστικοί κάτοικοι, αλλά μόλις κυκλοφόρησε η είδηση ​​για τις φυσικές διαδικασίες μουμιοποίησης που συμβαίνουν στον χώρο, σύντομα έγινε σύμβολο κατάστασης για τους ντόπιους πολίτες να κερδίσουν μια τελευταία θέση ανάπαυσης εκεί (φυσικά με τα καλύτερα ρούχα τους ).

Ως αποτέλεσμα, οι υπόγειοι τάφοι περιέχουν τώρα περίπου 8.000 πτώματα χωρισμένα σε ξεχωριστούς διαδρόμους, συμπεριλαμβανομένου ενός για θρησκευτικές προσωπικότητες, ενός για επαγγελματίες άνδρες, ενός για παιδιά και ακόμη και ενός για παρθένες. Τα πτώματα εκτίθενται σαν μουσειακό έκθεμα, ντυμένα και τοποθετημένα σε ρεαλιστικές θέσεις. Ακούγεται διασκεδαστικό;

Snake Island, Σάο Πάολο, Βραζιλία


Βρίσκεται περίπου 90 μίλια μακριά από την ακτή του Σάο Πάολο, το Ilha de Queimada Grande (γνωστό και ως νησί των φιδιών) είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νησί κέρδισε το όνομα του λόγω της εξαιρετικά υψηλής πυκνότητας από χρυσές οχιές. Μερικές μελέτες αναφέρουν κατά μέσο όρο ένα έως πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πριν από περίπου 11.000 χρόνια και χώρισε το Snake Island από την ηπειρωτική Βραζιλία, τα απομονωμένα φίδια έγιναν υπερβολικά εξελιγμένα – και τρομακτικά – για να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον τους. Χωρίς κανένα θήραμα στο επίπεδο του εδάφους στο νησί, τα φίδια έμαθαν να κυνηγούν στις κορυφές των δέντρων και να χτυπούν τα πουλιά από τον αέρα. Και επειδή δεν μπορούν να δαγκώσουν τα πουλιά και να περιμένουν να πεθάνουν για να τα φάνε, το δηλητήριο τους προσαρμόστηκε για να γίνει πέντε φορές ισχυρότερο από αυτό των ομολόγων τους στην ηπειρωτική χώρα – ικανό να σκοτώσει τη λεία τους αμέσως, καθώς και να λιώσει ανθρώπινη σάρκα. Λόγω της ισχύος τους, η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγορεύει στο κοινό να πατήσει το πόδι του στο νησί (σαν να ήθελες).

Haw Par Villa, Σιγκαπούρη


Το Haw Par Villa είναι ένα θεματικό πάρκο 82 ετών που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη—και είναι λίγο πολύ το αντίθετο της Disneyland. Η πολύχρωμη είσοδος με κινέζικες καμάρες φαίνεται αρκετά αθώα, αλλά μετά μπαίνεις μέσα και βλέπεις ότι η Haw Par Villa είναι καλυμμένη με περισσότερα από 1.000 αγάλματα, το καθένα πιο άγνωστο από το προηγούμενο (ναι, γίνεται πιο περίεργο από ένα ανθρώπινο κεφάλι σε ένα γιγάντιο καβούρι) . Το Ten Courts of Hell με θέμα τον υπόκοσμο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Haw Par Villa. Με σκοπό να διδάξουν τα μικρά παιδιά για την ηθική, τα διοράματα απεικονίζουν αυστηρούς τρόπους τιμωρίας, συνοδευόμενα από ένα πλακάτ που εξηγεί την αμαρτία που δικαιολογούσε τέτοιες τιμωρίες. Θα βρείτε ανθρώπους να κόβονται στη μέση από ένα γιγάντιο πριόνι (έγκλημα: «κατάχρηση βιβλίων»), να διαμελίζονται (έγκλημα: απάτη στις εξετάσεις) ή να πετιούνται σε έναν λόφο από μαχαίρια (έγκλημα: δανεισμός χρημάτων με υπέρογκα επιτόκια).

Νοσοκομείο Beelitz-Heilstätten, Γερμανία


Αν αυτό το παλιό γερμανικό νοσοκομείο σας φαίνεται ενοχλητικό, πράγματι είναι. Μεταξύ 1898 και 1930, το συγκρότημα Beelitz-Heilstätten (50 λεπτά οδικώς νότια του Βερολίνου) χρησίμευε ως σανατόριο φυματίωσης. Φιλοξενούσε επίσης θύματα μουστάρδας και πολυβόλων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού στρατιώτη που ονομαζόταν Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο πόδι. Το νοσοκομείο αργότερα έγινε σημαντικό κέντρο θεραπείας για στρατιώτες των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και χρησιμοποιήθηκε ως σοβιετικό στρατιωτικό νοσοκομείο από το 1945 μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Σήμερα, λίγοι θάλαμοι νοσοκομείων χρησιμοποιούνται ως κέντρο νευρολογικής αποκατάστασης, αν και το μεγαλύτερο μέρος του συγκροτήματος είναι εγκαταλελειμμένο. Το χειρουργείο και οι ψυχιατρικές πτέρυγες έχουν αφεθεί να αποσυντεθούν και να δώσουν τη θέση τους στη φύση (και στους βάνδαλους) και το αποτέλεσμα μοιάζει με κάτι βγαλμένο από το American Horror Story – σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη ημερήσια εκδρομή για τους που τρομάζουν εύκολα.

Island of the Dolls, Xochimilco, Μεξικό


Παρά την ιστορία και την ιδιότητά του ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το Xochimilco είναι κυρίως γνωστό για το Isla de las Munecas ή το “Νησί των Κούκλων”. Κρυμμένο ανάμεσα στα πολλά κανάλια του δήμου, το μικροσκοπικό νησί φημίζεται για τις εκατοντάδες κούκλες —και τα μέρη κούκλας— που κρέμονται από δέντρα και είναι διάσπαρτα στο γρασίδι. Αν και μοιάζει περισσότερο με σκηνικό ταινιών τρόμου παρά με οτιδήποτε άλλο, το chinampa (παρόμοιο με ένα τεχνητό νησί) ήταν η πραγματική κατοικία ενός πεθαμένου πλέον άνδρα με το όνομα Julian Santa Barrera. Αφού βρήκε το σώμα ενός νεκρού κοριτσιού σε ένα κοντινό κανάλι, ο Barrera μάζεψε και έδειξε τα παιχνίδια με την ελπίδα να διώξει τα κακά πνεύματα. Οι τολμηρές ψυχές μπορούν να νοικιάσουν το δικό τους σκάφος, να προσπαθήσουν να πείσουν τον οδηγό να το επισκεφτεί και να το δουν με ασφάλεια από το νερό.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Το Ντουμπάι ανοίγει τον ψηλότερο τροχό παρατήρησης στον κόσμο

Γ. Π.

Domes Lake Algarve: Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδιά του Algarve

Γ. Π.

Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

N. K.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η νέα ταινία του Netflix φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα

Γ. Π.

Der Spiegel: «Ήλιος, θάλασσα και καθόλου Covid» στα μικρά ελληνικά νησιά

Γ. Π.

Expedia: Τα ταξίδια το 2022 θα έχουν στο επίκεντρο την ποιότητα και όχι την ποσόστητα

Γ. Π.
φορτώνει....