21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Λασιθίου: “Παγίδα” το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για τον κλάδο μας

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Λασιθίου τοποθετείται για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και επισημαίνει τους προβληματισμούς του, με ανακοίνωση του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του. Αναλυτικά:

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


“Έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι άφησαν όρθιο τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων. Εκτός των ολίγων θετικών σημείων, είναι διάτρητο με πολλές πλευρές του να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους εργοδότες.

«Χρυσώνουν το χάπι» με βάναυση παραβίαση του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων – διαπραγματεύσεων, των υπερωριών, της Κυριακάτικης αργίας, των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα της απεργίας.

Εν μέσω της Πανδημίας του COVID-19 η Κυβέρνηση, φέρνει για ψήφιση  ένα νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, αντί να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με ουσιαστικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης και να μπει φρένο στην ανοδική πορεία της ανεργίας.

Μετά από 20 μήνες ανεργίας οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, έχουν χάσει το 60% του εισοδήματος τους και επιβιώνουν με αναστολές συμβάσεων των 534 ευρώ και επιδότηση ανεργίας των 430 ευρώ, την ώρα  που δάνεια και υποχρεώσεις κυριολεκτικά τους πνίγουν.

Η διευθέτηση χρόνου εργασίας, ΔΕΝ είναι προστασία του εργαζόμενου.

Κάτω από το φόβο να μη χάσει την εργασία του ΠΟΙΟΣ εργαζόμενος με την ανεργία που έχουμε θα έχει το σθένος να αντιταχθεί στον εργοδότη του.

Οι θέσεις εργασίας που χάνονται αναπληρώνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Το 38% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και χωρίς εργασιακή  εμπειρία σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Μετέτρεψαν την εργασία σε ανεργία, σε μερική απασχόληση, σε εκ περιτροπής εργασία, σε διαθεσιμότητες, σε υποχρεωτικές άδειες χωρίς αμοιβή και ασφάλιση κατά την διάρκεια των μνημειακών χρόνων, ακόμα δεν είναι αρκετά τα ΔΩΡΑ στους εργοδότες;

Οι εργαζόμενοι επιθυμούν σταθερότητα  και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην εργασία τους με ρυθμισμένους όρους αμοιβής και εργασίας  που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Κατηγορηματικά απορρίπτουμε τις προτάσεις και τις “ιδέες” που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της επερχόμενης κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε τέτοιες λογικές και πολιτικές.

Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο απαιτώντας την απόσυρση αυτού του αντεργατικού – αντισυδνικαλιστικού νομοσχεδίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ – ΦΑΖΟΥ

Δείτε ακόμα

Έρχονται 2.000 εργαζόμενοι από το Βιετνάμ στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Γ. Π.

Ο όμιλος HotelBrain, διοργανώνει Ημέρα Καριέρας στη Βόρεια Ελλάδα

Γ. Π.

Δείτε τις ημερομηνίες ανοίγματος όλων των Domes Resorts

Γ. Π.

Δυναμικό παρόν των εργαζομένων του επισιτισμού-τουρισμού στη σημερινή κινητοποίηση στο Ηράκλειο (pics+vids)

Γ. Π.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου: Νέα Σύμβαση Εργασίας

N. K.

Elounda Beach: Ανοίγει στις 24 Μαΐου

Γ. Π.
φορτώνει....