Τουρισμός

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με την Πρέσβυ της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνάντηση με την Πρέσβυ της Αυστρίας Hermine Poppeller, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά την πορεία του τουρισμού και την προσέλκυση επιπλέον ταξιδιωτών από την Αυστρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτυχθεί με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.  

Σημειώνεται ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 589.000 ταξιδιώτες από την Αυστρία, δαπανώντας περισσότερα από 460 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος τον Ιούνιο οι αφίξεις Αυστριακών ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.  

Η κα Poppeller επεσήμανε τη δυναμική που έχει για τους Αυστριακούς ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία με τα αρχαιολογικά μνημεία και τον πολιτισμό. Η Πρέσβυς ανέφερε χαρακτηριστικά την προβολή της Ελλάδας στην Αυστρία μέσω του Austrian- Greek Music Summer, μια διοργάνωση  που φέτος περιλαμβάνει 34 συναυλίες Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών σε όλη τη χώρα.  

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Πρέσβυ της Αυστρίας για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η προσέλκυση Αυστριακών ταξιδιωτών και για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και για αυτό έχει προγραμματίσει να μεταβεί  ο ίδιος στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο ώστε να πραγματοποιήσει σειρά επαφών για την περαιτέρω προβολή της χώρας μας η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλους τους μήνες του χρόνου.  

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κα Polleller σε tweet της δήλωσε ότι συζήτησε με τον Β. Κικίλια για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τουρισμό σε Ελλάδα και Αυστρία, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την εξαιρετική τουριστική περίοδο του 2022!».  

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων

Γ. Π.

Greek Hospitality Awards 2021

N. K.

Thomas Cook: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για το καλοκαίρι

Γ. Π.

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Γ. Π.

Ρεκόρ τουριστών στην Κρήτη το Μάιο

Γ. Π.

Στη Σμύρνη μεταβαίνει ο Βασίλης Κικίλιας για την 4η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το 9ο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

N. K.
φορτώνει....