Φορείς

Συνάντηση του υπουργού Κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη με το σύλλογο εστίασης Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Κυριακή ο σύλλογος εστίασης Αγίου Νικολάου με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτακη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί λεπτομερώς ο υπουργός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης..
Προβλήματα όπως η τουριστική σχολή που στεγάζει η πόλη μας η ΑΣΤΕΚ και πως θα μπορούσαν οι φοιτητές της σχολής να κάνουν την πρακτική τους και στα καταστήματα εστίασης της πόλης, η σύνδεση του λιμανιού του Αγίου Νικολάου με άλλα λιμάνια της χώρας αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας.
Του εκθέσαμε επίσης το σοβαρό ζήτημα εύρεσης προσωπικού στα μαγαζιά μας και ζητήσαμε να αναζητηθούν τρόποι για το πως η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.
Ζητήσαμε ακόμη να μεταφέρει στο οικονομικό επιτελείο το πάγιο αίτημα μας για απαλλαγή του κλάδου μας από όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές καθώς πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να τις επιστρέψουν, σταθεροποίηση του ΦΠΑ στο 13 % , κατάργηση του ειδικού φόρου στον καφέ, απαλλαγή από κρατικούς και δημοτικούς φόρους στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.

Τέλος ζητήσαμε ενισχύσεις από νέα επιδοτούμενα οικονομικά προγράμματα, επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στις επιχειρήσεις και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλο το 2022
Ο υπουργός μας ανακοίνωσε την διατήρηση της σύνδεσης του Αγίου Νικολάου με το λιμάνι της Σαντορίνης και για φέτος και προέβλεψε ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας.
Συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχει πρόβλημα με την εύρεση προσωπικού και δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα αυτό όπως και για όλα τα άλλα προβλήματα που του αναφέραμε.
Επίσης μας μετέφερε ότι θα βοηθήσει την ενίσχυση του Δήμου Αγίου Νικολάου για την αναβάθμιση των υποδομών στην χερσαία ζώνη της πόλης, στην οποία παρατηρείται η μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα.

Ο σύλλογος εστίασης Αγίου Νικολάου ευχαριστεί τον υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης και την εποικοδομητική συζήτηση και προσβλέπει στην συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας. Σκοπός όλων μας η ανάδειξη του Αγίου Νικολάου και η βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Choose Crete: Προώθηση της Κρήτης στην αγορά της Πολωνία

Γ. Π.

Άγιος Νικόλαος: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2022

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: «Επανεκκίνηση της απευθείας πτήσης στη γραμμή Αθήνα-Βοστώνη, έπειτα από τρεις δεκαετίες»

Γ. Π.

Λιανεμπόριο: άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα με αυστηρά μέτρα αλλά και με αισιοδοξία από τους ιδιοκτήτες ότι τα χειρότερα πέρασαν.

N. K.

Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Γ. Π.

Στη χώρα μας ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το όριο της απόλυτης και της σχετικής φτώχειας.

N. K.
φορτώνει....