Περιβάλλον Τουρισμός Φορείς

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Φόρουμ του εθνικού δικτύου CLIMPACT για την Κλιματική Αλλαγή και Τουρισμό, στον Άγιο Νικόλαο

Τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης στο Φόρουμ που διοργάνωσε το Εθνικό Δίκτυο CLIMPACT σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών, στον θερινό κινηματογράφο ΧΡΙΣΤΙΝΑ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Τουρισμός».

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Το δίκτυο CLIMPACT συνεργάζεται με το σύνολο των επιστημονικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών οργανισμών της χώρας, που ασχολούνται με τη μελέτη και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποτελέσει πόλο έγκυρης και πολύπλευρης εμπειρογνωμοσύνης και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και της Κοινωνίας. Μέλη του αποτελούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλοι μεγάλοι εθνικοί φορείς.

Στο σύνολό τους οι παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των ομιλητών ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές που ήδη υφίστανται,  αλλά και αναμένονται δριμύτερες τις επόμενες δεκαετίες.  «Πόσο ανθεκτικός είναι ο τουρισμός στη χώρα μας, αυτό το νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας μας, ώστε να ανταπεξέλθει στις σημαντικές προκλήσεις και απειλές που φέρνει η κλιματική αλλαγή; Τι μέτρα μπορούν και πρέπει να παρθούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή του τουρισμού στις νέες συνθήκες;» Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν με σχετικές έρευνες και μελέτες από την πλευρά του κάθε επιστημονικού φορέα που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Από την πλευρά της Περιφέρειας χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και συμμετείχε με εκτενή τοποθέτηση στην στρογγυλή τράπεζα συζήτησης. Για τον τουρισμό και τα μέτρα προσαρμογής μίλησε με σχετική παρουσίαση ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης. Την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή έκανε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής & Ενεργειακού Σχεδιασμού της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Καργάκη, με ειδική έμφαση στα προτεινόμενα μέτρα προσαρμογής σε όλους τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

Δείτε ακόμα

ΠΟΕΕΤ: Ωμή παρέμβαση του Πρωθυπουργού στις ελεύθερες διαπραγματεύσεις

Γ. Π.

Νέα μέτρα στήριξης για εστίαση και τουρισμό

N. K.

Χανιά:Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για τον τουρισμό

N. K.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Απένειμε τo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό στο CRETAN MALIA PARK

Γ. Π.

Συνεργασίες του Δήμου Ρεθύμνου με παράγοντες ιταλικών πόλεων για την προώθηση γαστρονομικού και ποδηλατικού τουρισμού

Γ. Π.

Να παραχωρηθεί το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ ζήτησε από την υφυπουργό Τουρισμού ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Γ. Π.
φορτώνει....