21.2 C
Άγιος Νικόλαος
21 Ιουνίου 2021
Food & Beverages Τουρισμός Φορείς

Στο Λασίθι ο Α. Βασιλικός και η Σ. Ζαχαράκη για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού

Στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη & Πέμπτη (26 & 27/5/2021) στην Κρήτη και ειδικότερα στο Λασίθι.

Ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και λόγω του ότι προτεραιότητά μας είναι η προώθηση του τουρισμού και των τουριστικών προϊόντων, το ΞΕΕ προσκάλεσε την Atalya Ein Mor, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη από τα τέλη Απριλίου με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Τουριστικών προϊόντων μέσω της Ελληνικής γαστρονομίας.

Όλο αυτό το εγχείρημα θα επικοινωνηθεί μέσω θεματικών γαστρονομικών ενοτήτων, σε παραδοσιακά χωριά της Κρήτης και με την συμμετοχή αξιόλογων συμμετεχόντων τόσο από το Ισραήλ όσο και από την Ελλάδα.

Το Who is who της διάσημης Ισραηλινής σεφ

Atalya Ein Mor, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ. Της αρέσει να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το Shakshuka – όπως λέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα».

Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει κοντά τους ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, παρέχει εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές περιηγήσεις που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα μυστικά του Ein Kerem, της Ιερουσαλήμ.

Προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της πάντα στην περίφημη αγορά Machane Yehuda – μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ιερουσαλήμ όπου αναβλύζουν μυρωδιές από φρούτα & λαχανικά μέχρι και μπαχαρικά & σοκολάτες ράγκαλαχ.

Περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που διψάνε να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουζίνα αυτού του τόπου, γύρω από το τραπέζι της τραπεζαρίας της, βάζει ασημένια τηγάνια – σερβίτσια και το ταξίδι της γεύσης ξεκινάει.


Για την Ein Mor, το φαγητό συνδυάζεται ως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κάποιος μία εντελώς νέα κουλτούρα ενώ ταυτόχρονα όλοι γίνονται μία οικογένεια.

Το ακριβές πρόγραμμα της Υφυπουργού Τουρισμού και του Προέδρου του ΞΕΕ

Τετάρτη 26/5/2021
09:00 – 09:30 DRIVE TO MAKRY GYALOS FOR CORONA TEST
09:30 – 10:00 CORONA TESTS
10:00 – 10:40 MAKRY GYALOS – ORINO(34 min.)
10:40 -14:00 WORKSHOP FAMILY FARM VILLAGE (Cooking,eating & drinking)HOST- THEPEOPLE OF ORINO
15:00 – 15:20 ORINO – SCHINOKAPSALA(16 min.)
15:20 – 16:45 KAFENION RAKITASTING + MAZÄTSHOST – NIKI & NIKKOS
18.30 – 22.00 DIASKARI BEACH WORKSHOP & DINNER

Πέμπτη 27/5/2021
10:00 – 15:15 TOPLOU MONASTERY – PRESENTATION OF WINE AND OIL PRODUCTS – LUNCH

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις

Μ. Τ.

Γ. Ρέτσος: Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο

Γ. Π.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Σερβία

Ν. Π.

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Γ. Π.

Το “τέλος” της πλαστικής σακούλας.

Μ. Τ.

Η Δανία απελευθερώνει την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα

Ν. Π.
φορτώνει....