27.1 C
Άγιος Νικόλαος
10 Αυγούστου 2022
Ξενοδοχεία Περιβάλλον Φορείς

Στο Cretan Malia Park το Βραβείο Βιωσιμότητας 2022 EHMA σε συνεργασία με τη Diversey

Το βραβείο βιωσιμότητας, EHMA – European Hotel Managers Association Sustainability Award απονέμεται σε συνεργασία με τη Diversey, σε ένα μέλος της που υλοποίησε με επιτυχία ένα καινοτόμο έργο αειφορίας και κοινωνικής ευθύνης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Σε όλη την 10ετή ιστορία του βραβείου, είναι προφανές ότι τα μέλη της EHMA έχουν ενσωματώσει βαθιά τη βιωσιμότητα στις λειτουργίες και τον πολιτισμό τους.

Τα projects που υποβλήθηκαν φέτος έδειξαν και πάλι μια ισχυρή δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική διαχείριση, σε συνδυασμό με την κοινωνική ευθύνη και υποστηριζόμενα από ισχυρά ποσοτικά αποτελέσματα.

Όλοι οι αιτούντες εστίασαν στην ομαδική εργασία, τη φροντίδα για το προσωπικό και τη φροντίδα για την κοινότητα στην οποία δραστηριοποιούνται. Η προσοχή στην εκπαίδευση του προσωπικού και την ψηφιακή επικοινωνία με τους επισκέπτες έχει σαφώς αναπτυχθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Verena Radlgruber-Forstinger (1ος Αντιπρόεδρος EHMA), Daniel Daggett (Αντιπρόεδρος Corporate Sustainability στο Diversey) και Arjan van Rheede (ανώτερος ερευνητής στο Sustainability, Hotelschool The Hague) επέλεξε τον φετινό νικητή.

Όλες οι φετινές αιτήσεις ήταν συναρπαστικές και άξιες του βραβείου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ωστόσο, το EHMA Sustainability Award 2022 απονέμεται στον Μάρκο Τζαμαλή, Γενικό Διευθυντή Cretan Malia Park, Phāea Resorts, Μάλια, Κρήτη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν ήταν:


Ezio A. Indiani – Ξενοδοχείο Principe di Savoia, Μιλάνο, Ιταλία
Antonio Pellegrino – Vivosa Apulia Resort, Ugento, Λέτσε, Ιταλία
Στράτος ΠατσάκηςMinos Beach art hotel / Bluegr Hotels and Resorts, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη, Ελλάδα
Fernando Rojo – SHA Wellness Clinic, Αλικάντε, Ισπανία
Stephan J.A.B. Stokkermans – Grand Hotel Huis ter Duin, Ολλανδία.

Το Cretan Malia Park, ο φετινός νικητής, απασχολεί ντόπιους εργαζόμενους όπου είναι δυνατόν και τους στηρίζει με πολλές διαφορετικές πρωτοβουλίες. Το μοναδικό πρόγραμμα Phāea Farmers έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει το προσωπικό του θερέτρου που καλλιεργεί τη γη του, για παράδειγμα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μέσω συνεργασιών με ειδικούς γεωπόνους, αυτοί οι αγρότες εκπαιδεύονται σε μεθόδους βιολογικής γεωργίας και βιώσιμης χρήσης γης. Το πρόγραμμα προσφέρει ποιοτική παραγωγή και το θέρετρο μπορεί να προμηθευτεί τα υψηλότερης ποιότητας τοπικά προϊόντα για χρήση στις κουζίνες του, ενώ παρέχει στους επισκέπτες εμπειρίες φαγητού που είναι φρέσκες, θρεπτικές, που παράγονται με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον τους. 

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

ΠΟΞ: Zητεί να υπάρξει η δυνατότητα των ξενοδοχείων να πραγματοποιούν rapid test

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Από τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα λείπουν οι…εργαζόμενοι

Γ. Π.

Σύνδεσμος υπαλλήλων ξενοδοχείων Ν.Λασιθίου: Κάλεσμα στο συλλαλητηριο

Γ. Π.

Από 16 Ιουνίου υποχρεωτική η ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας

Γ. Π.

ΙΝΣΕΤΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους για ψηφιακό μάρκετινγκ στον τουρισμό

N. K.

Σήμερα η καταβολή αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας τον μήνα Μάιο

N. K.
φορτώνει....