11 C
Άγιος Νικόλαος
31 Μαρτίου 2023
Food & Beverages

Στις 19 και 21 Οκτωβρίου ο 21ος Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ΄ όλο τον κόσμο.

Το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, Master Sommeliers, οινοχόων, κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο. Η συμμετοχή κριτών αυτού του βεληνεκούς, έχουν μακροπρόθεσμα επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ενώ παράλληλα έχουν ωφελήσει στην παρουσία του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Το νέο στο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.

Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή συμμετοχή των κλαδικών μας οργανώσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρεία του κυρίου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.

Δηλώσεις συμμετοχής: από 7/09/2021 έως 8/10/2021

Παραλαβή των δειγμάτων: από 4 έως 8/10/2021

Για Δηλώσεις Συμμετοχής Οίνων: www.tiwc.gr/el/simmetoxi-ston-diagonismo/online

Για Δηλώσεις Συμμετοχής Αποσταγμάτων: www.tiwc.gr/el/simmetoxi-ston-diagonismo/online-apostagmata

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr), στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. (2310281617 & 2310281632)

WineTrails

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook

Δείτε ακόμα

Ζάππειο:Η μεγάλη συνάντηση των αγαπημένων Ροζέ

N. K.

Αφρός & Νέκταρ 2021-Στο ξενοδοχείο Hilton

N. K.

Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση. Διασύνδεσή με τον τουρισμό (video)

Γ. Π.

Το εστιατόριο PALIRIA στη Πλάκα Ελούντας επιθυμεί να προσλάβει: Σερβιτόρο/α Α’ & Β

Γ. Π.

Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας σε Ξενοδοχεία-εστιατόρια

Γ. Π.

Τα δύο λάθη καταναλωτών μελιού και ελαιόλαδου που οδηγούν σε υποβάθμιση των προϊόντων

N. K.
φορτώνει....