Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Στήριξη Περιφερειάρχη Κρήτης στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ανατολικής Κρήτης

Την στήριξή του στους ξενοδοχοϋπαλλήλους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ανατολικής Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση υπό βροχή στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κοφινάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σμυρνάκης, ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Νίκος Κρομμύδας, ο Γ.Γ. του ίδιου Σωματείου και Πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου Sunwing (Μακρύ Γιαλού) Νίκος Καριχιμάκης, η Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας Άννα Φανουράκη καθώς και ο Πρόεδρος Ζαχαροπλαστών – Μαγείρων Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου και του Λασιθίου παρέδωσαν υπομνήματα με τα οποία ζητούν να ικανοποιηθούν αιτήματα όπως η παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022, η πλήρης εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και η αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Προβλήματα για τα οποία αναγνώρισαν πως έχουν την στήριξη και την βοήθεια του Περιφερειάρχη Κρήτης, τον οποίο ευχαρίστησαν για την συνδρομή του.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως ο ρόλος των εργαζομένων είναι καθοριστικός στην επιτυχημένη πορεία του τουρισμού στο νησί.

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στον τομέα του τουρισμού, με στόχο την κοινωνική συνοχή, μέσα από την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων, παράλληλα με την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ποιοι θα εργαστούν στον τουρισμό;

Γ. Π.

Συνδέσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου: Κάλεσμα για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Γ. Π.

Ρόδος: Λιποθυμίες υπαλλήλων σε ξενοδοχείο, λόγω μη χρήσης κλιματιστικού

Γ. Π.

Επίδομα 534: Από Παρασκευή σε Παρασκευή πάει η πληρωμή

Γ. Π.

Φορολογικές Δηλώσεις:Παράταση έως 10 Σεπτεμβρίου 2021

N. K.

Ηράκλειο:Προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε ξενοδοχεία

N. K.
φορτώνει....