15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Στην τελική ευθεία το project Elounda Hills των 500 εκατ. ευρώ στον κόλπο του Μιραμπέλου

Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ ως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος

Στην τελική ευθεία της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών βρίσκεται η δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού θερέτρου για οικογένειες στον κόλπο του Μιραμπέλου, στην Ελούντα της Κρήτης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή 300 πολυτελών βιλών και διαμερισμάτων, με τιμές πώλησης που θα φτάνουν έως τα 7,5 εκατ. ευρώ, τεσσάρων πολυτελών ξενοδοχείων και μιας μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Το project Elounda Hills προωθεί η εταιρεία Mirum, συμφερόντων του Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία και επενδυτή ακινήτων Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας. Μέσω της Mirum, ο κ. Μπορίσοφ έχει ήδη επενδύσει 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, κυρίως για την απόκτηση των απαιτούμενων εκτάσεων και τη μετέπειτα συνένωσή τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε, αντιπρόεδρο της Mirum: «Η πρώτη φάση του έργου προβλέπει την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 137 δωμάτια, 66 επώνυμες (branded) βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, δύο non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις. Οι τιμές πώλησης των επώνυμων κατοικιών θα εκκινούν από το 1,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν και τα 7,5 εκατ. ευρώ».

Την επωνυμία και την διαχείριση θα έχει η αμερικανική αλυσίδα βιώσιμων ξενοδοχειακών μονάδων 1 Hotels. Παράλληλα, αυτήν την περίοδο τα στελέχη της Mirum βρίσκονται σε συζητήσεις με τον όμιλο Ralph Lauren,με αντικείμενο τη συμμετοχή του στο έργο, μέσω της χορήγησης της επωνυμίας σε κάποιες από τις βίλες (5-10 τον αριθμό). Η 1 Hotels αποτελεί δημιούργημα των γόνων του κ. Μπάρι Στέρνλιχτ, ιδρυτή του ομίλου Starwood, ο οποίος από το 2016 ανήκει στον Όμιλο Marriott. Παράλληλα, η διαχείριση της μαρίνας θα γίνεται από την Camper & Nicholson, εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Στην μαρίνα θα λειτουργήσουν και boutique ξενοδοχείο (15 κλειδιών), yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ, καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις, που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μια ειδυλλιακή πολιτεία που θα κατοικείται όλον το χρόνο, με περίοδο αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου. Η συνολική δομήσιμη επιφάνεια δεν θα ξεπεράσει τα 140.000 τ.μ.

Αυτήν την περίοδο ξεκινά η δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της πολεοδομικής μελέτης. Όπως αναφέρει ο κ. Δέδες, η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου κι εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση και των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, υπολογίζεται ότι το 70%-80% θα προέλθει από ίδια κεφάλαια και προπωλήσεις κατοικιών, ενώ το υπόλοιπο 20%-30%, ή περίπου 150 εκατ. ευρώ, από τραπεζικό δανεισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δέδε, δεν αποκλείεται και η συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή, καθώς αυτήν την περίοδο διεξάγονται συζητήσεις με ξένα επενδυτικά κεφάλαια, αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων.

Η παρουσία της Mirum στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πλέον την ιδιότητα του Στρατηγικού Επενδυτή (ο μόνος στην Ελλάδα από τον κλάδο του Real Estate). Είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (νόμος «Fast Track»), κάτι που σημαίνει διασφάλιση της επιτυχίας των επενδύσεων και αποσόβηση κινδύνων που μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές, οικονομικές, τοπικές ή άλλες παραμέτρους. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει περί τα 675.000 τ.μ. παράκτιας γης, στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία. Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, ένα παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα, καθώς και το boutique ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση (περίπου 560 στρέμματα), με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.  

Η Mirum είναι ένας όμιλος εταιρειών (Mirum Group) που ασχολείται με την κατασκευή και την ανάπτυξη βιώσιμων πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων κορυφαίας αισθητικής, σε τοποθεσίες όπου το φυσικό περιβάλλον πρωταγωνιστεί. Ασχολείται με τον κλάδο του premium real estate για περισσότερα από 25 χρόνια, έχοντας να παρουσιάσει την οικοδόμηση πάνω από 600 υπερπολυτελών κατοικιών (βίλες), συγκροτημάτων κατοικιών, εστιατορίων, χώρων αναψυχής και ανανέωσης (λ.χ. spa). 

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Επικρατείας και Τουρισμού σχετικά με τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα μίσθωσης

Ν. Π.

Οι σημαντικές τάσεις του 2021 για την τουριστική βιομηχανία

Γ. Π.

EHMA: Στο Lugano της Ελβετίας το 48ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Γ. Π.

Δείτε πως θα γίνει το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλι

Γ. Π.

Έρχεται το νέο πρόγραμμα με ειδικό κονδύλι για τον Τουρισμό “Εξοικονομώ – Επιχειρώ”

Γ. Π.

Άνοιξε τις πόρτες του το Domes of Corfu Autograph Collection

Γ. Π.
φορτώνει....