Περιβάλλον

Στην κατάψυξη από αύριο η Κρήτη.

Η κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ» έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση με το χιόνι να έχει ντύσει στα λευκά πολλές ορεινές περιοχές του νησιού ενώ οι βροχές και ο δυνατός αέρας κυριαρχούν στην υπόλοιπη Κρήτη!

Σήμερα λοιπόν  Δευτέρα, ξεκίνησε η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τις πυκνές χιονοπτώσεις να απασχολούν το επόμενο διήμερο τα ανατολικά και νότια τμήματα (από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα) και τις πολικές θερμοκρασίες να κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ σήμερα εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Στην Κρήτη τώρα αναμένετε η κακοκαιρία να δείξει τα δόντια της ακόμα και στα πεδινά καθώς ήδη έχει αρχίσει η χιονόπτωση σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα! Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, βόρειοι με ένταση μέχρι και 9 μποφόρ κατά τόπους…..

Πολλά σχολεία σε όλη την Κρήτη θα παραμείνουν κλειστά ακόμα και σε περιοχές που δεν θα χιονίσει διότι η αισθητή θερμοκρασία ακόμα και στης θερμότερες περιοχές όπως η Ιεράπετρα θα είναι κοντά στους 0 βαθμούς. Περιμένουμε λοιπόν τις επίσημες ενημερώσεις των δήμων της Κρήτης για το τι θα γίνει αύριο με σχολεία, με δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Πολύ μεγάλη προσοχή στους δρόμους γιατί το χιόνι και ο παγετός θα κάνουν την οδήγηση εξαιρετικά δύσκολη αν όχι επικίνδυνη σε πολλά σημεία του εθνικού και αγροτικού οδικού δικτιού.

Προσοχή επίσης και στους συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν ανάγκη από τρόφιμα  ή ακόμα και από στέγη ,καθώς και στα αδέσποτα μα και οικόσιτα ζώα που αυτή την στιγμή θα έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας.

Ευχή μας να κρατήσουμε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή την κακοκαιρία να την περάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα προσέχοντας τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας!

Δείτε ακόμα

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Bike Friendly Project

Γ. Π.

Το Διεθνές βραβείο βιωσιμότητας 2023 στον όμιλο Mitsis Hotels

Γ. Π.

Η αλήθεια για το χωροταξικό του τουρισμού. Του Γ. Σμπώκου

Γ. Π.

Η Marriott δεσμεύεται να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050

Γ. Π.

Το «Φεγγάρι της Φράουλας», η 3η και τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

N. K.

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Οροπέδιο Λασιθίου

Γ. Π.
φορτώνει....